Erik Lindsø

Forfatter og foredragsholder

Foredrag

LUKKET PÅ GRUND AF OMBYGNING. At overleve med en teenager i huset.

- Hvorfor elsker forældre deres børn?
- Det er den eneste måde, de kan holde dem ud på!
Storm P.

Foredraget tegner et portræt af ungdomskulkturen.

Nutidens unge er generationen, der går stille med dørene. De er født med et credircard i hånden og en mus og et klik som adgang til verden. De siger, de har alt - undtagen én ting: mere voksenkontakt. Måske derfor er de også generation sårbar.

Børn vil ganske enkelt ikke ligne deres forældre. Alligevel bruger nogle forældre de bedste år af deres liv på forgæves at ville ændre den naturlov.
Der laves undersøgelser som aldrig før af børn og unge. Og aldrig har vi haft sværere ved at forstå dem. Hvorfor? I foredraget kommer jeg med svaret.
Mit foredrag om ungdomskulturen tager udgangspunkt i aktuel forskning, som jeg krydrer med gode historier samlet op undervejs. Jeg tegner et portræt af Bamse og Kylling-generationen, skilsmissegenerationen, samplergenerationen, de mest portrætterede nogensinde, de ironiske, de ypperligste forbrugere, dem med eget værelse fuldt udstyret og koblet op til hele verden.
Børn i dag mangler kun én ting, viser en stor undersøgelse: Mere forældrekontakt. Og skulle nogen være i tvivl: Mor er den bedste i verden.
Ungdommen har ikke længere patent på at være ung. Vi vil alle være unge. Voksenkarakteren har ændret sig. Hvad betyder det for de unge? Hvad er en god ungdom?
De unge vokser op i en periode, hvor forældrenes penge til privatforbrug er fordoblet på 25 år. Samtidig vokser de op i en periode, hvor vi er gået fra fællesskab til individualisering. Vi opdrager dem derfor til, at det vigtigste i livet er deres eget projekt. Hvad betyder det for deres samfundssyn og for det samfund, de skal skabe? Hvad betyderdet for dem selv?

"Foredraget er et fremragende bidrag på en forældreaften eller til et kursus for lærere. Vi har aldrig haft så mange til opstillingsmøde til skolebestyrelsen, som da Erik Lindsø var på programmet!”
Benny Stougaard, skoleinspektør på Borgeskovskolen i Nyborg.

Regioner
Hele landet