Erik Lindsø

Forfatter og foredragsholder

Foredrag

LIVET ER SVÆRT, MEN MATEMATIK ER SVÆRERE. En historie om Storm P. og humorens livssyn

- Man er kun et menneske!
- Men synes du ikke, det er rigeligt?
Storm P.

Foredraget er en hjertevarm rundrejse i livsglædens, smilets og den muntre alvors univers, som man møder det hos Storm P.

En dag, hvor Storm P. står med sit stafeli på gaden og maler, spørger en forbipasserende: ”Storm P., kan De ikke tegne de mennesker, så de ligner?”. Storm P. svarer: ”Jo, det kan jeg godt, men det nænner jeg ikke”.
Jeg kan godt tegne dig, sådan som du ser ud i dag, hvor du har fået det ene ben forkert ud af sengen og ligner en langtidsskuffet, tristesseramt levebrødspessimist. Men ved du hvad? Det synes, jeg er synd for dig. Derfor tegner tegner jeg dig ikke, som du fortjener at se ud. Det er derfor, jeg giver dig farver på og en fjer i hatten, og derfor jeg pakker dig ind i regnbuen og hæver himlen over dig. Sådan synes jeg, du fortjener det.
Det fortrinlige ved Storm P. er, at han træner vores evne til at springe over skygger – ikke blot vores egne skygger, men de skygger alle mennesker har. Han tager fra de livlige og giver til de kedelige.
”Nogle skaber glæde, hvor de går - andre når de går,” siger Storm P. i en flue
”Er der ikke noget at glæde sig over, så er der noget at glæde sig til,” hedder det i en anden flue.
Om sig selv siger Storm P.: ”Jeg er ikke nogen særlig morsom mand, men når jeg ser ud over livet, bliver det som regel morsomt.” Det er den evne, han vil lære os.

"Erik Lindsø fortalte om Storm P., da Nivaagaards Malerisamling udstillede en lang række af Storm P.'s malerier. Det var en forrygende aften." Lene Pedersen, LOF.

Regioner
Hele landet