Erik Lindsø

Forfatter og foredragsholder

"Du skal gavne og fornøje, hav dig stedse det for øje". Johan Herman Wessel, 1774.

"Fordi Danmark bliver fattigere, behøver vi jo ikke blive dummere". Frederik den Sjette, 1813.

Det er to mottoer, som passende indrammer mine fortællinger og foredrag.

TILVÆRELSEN UNDER LUP MED HUMORENS BID

Jeg har gennem årene holdt mere end 3.000 foredrag i alle tænkelig sammenhænge i det danske samfund: på skoler og uddannelsessteder, på private virksomheder og i den offentlige sektor, ved konferencer og på kurser, i oplysningsforbund og folkelige foreninger, i sognegårde og forsamlingshuse, ved familiefester og i loger. Ligesom jeg hvert år er taler ved 4. maj-arrangementer, på Grundlovsdag og Sankt Hans aften. Lejlighedsvis er gæsteprædikant i den danske folkekirke..

Overskriften for dem alle kunne være ”Livet er en gave, og en gave pakker man ud.” Med den muntre alvor giver jeg en tolkning af tilværelsen og meningen med livet.
oredragene er pakket ind i gode historier og snøret til med humorens bid.
Latter og læring hænger sammen. Ligesom forandring og fornøjelse, kreativitet og kommunikation, humor og livsmod.

Jeg arbejder som forfatter, kulturjournalist, højskolelærer og foredragsholder. Tidligere har jeg slået sine folder som programvært i Danmarks Radio og som forstander på Rønshoved Højskole. I dag er jeg tilknyttet Rødding Højskole. Desuden har jeg været redaktør af Højskolebladet og Magasinet Grænsen og informationschef i Folkehøjskolernes Forening.

Du kan læse mine blogindlæg og om mine 25 foredrag og fortællinger på www.eriklindsoe.dk. Her kan du også abonnere på mit nyhedsbrev.
Skriv til post@eriklindsoe.dk eller ring 2178 7252.

SAGT OM ERIK LINDSØ

Fra kursusevalueringerne på LOFøs Sommerhøjskole i Jyllerup: "Totalt medrivende. Helt i top. En mand,d er brænder for folkeoplysningen. Spændende, tankevækkende. Fantastisk mand. Formidabelt. Meget medrivende. Forrygende godt og inspirerende indlæg med skøn og relevant humor. Virkelig, virkelig godt og medrivende, godt at få forstand af."

"Vi forstår godt, at han er en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholdere. Det var en rejsende i humor, der kom til Skalstrup Forsamlingshus. Erik Lindsø er en ordenes troubadour. Vi grinede, så tårerne trillede , og følte bagefter, vi havde været i alvorligt selskab."
Gerda Ottesen, Skalstrup Sogneforening.

"Jeg sad fast ved højttaleren, mens han fortalte. Og jeg måtte ringe og fortælle ham, at han havde givet mig migræne. Det får jeg af store oplevelser".
Johannes Møllehave om Erik Lindsø.

"Erik Lindsø er en hyppig gæst på Rødding Højskole, for han mestrer simpelthen den krævende foredragsform, så den fængsler - hver gang."
Mads Rykind-Eriksen, forstander på Rødding Højskole.

"Det var på en gang morsomt og stærkt bevægende, da Erik Lindsø på KL's Børnetopmøde holdt 1500 tilhørere i sin hule hånd med et foredrag om fortællingens betydning for børn."
Jessie Brender Olesen, konsulent i Kommunernes Landsforening.

"Det var stor fortællekunst, og vi var stærkt bevægede, da Erik Lindsø fortalte om de sønderjyske krigsveteraner, han har lavet interviews med. Foredraget satte nutidens danske krigsdeltagelse i nyt lys."
Susanne Galle, ergoterapeut og tilhører ved foredrag i Maribo.

"Erik Lindsø har i snart 20 år været fast inventar på vores sommerkurser. Hvert år kommer han med et nyt foredrag, og hver eneste gang får han topkarakterer i kursisternes evalueringer.
Jette Gøth, højskoleleder ved Idrætsskolerne i Ikast.

"Man bliver glad, når man stiger på Erik Lindsøs livskarrusel i selskab med Kierkegaard, Dostojevskij, Benny Andersen, Aksel Sandemose, H.C. Andersen og Storm P."
Anette Sørensen, sognepræst ved Frederiksberg Slotskirke.

"Erik Lindsø magter med humorens varme, at få os til at grine af os selv. Han er ustyrlig morsom på slap line og som klovnen en alvorlig humorist".
Margit Foged, konferenceleder i LederForum.

"Nordea har med stor fordel anvendt Erik Lindsø i forbindelse med afholdelse af en række kurser. Erik´s enorme lager af fortællinger styres "situationsbestemt" direkte mod de budskaber Nordea ønsker at formidle til sine ansatte med en fortrinlig tilknytning til, hvad der er aktuelt i samfundsdebatten. Det unikke er, at budskabet sendes med alvor, svøbt i befriende humor."
Bent Frimod, HR chef i Nordea Danmark

"Skarp – humoristisk og tankevækkende. Erik Lindsø holder foredrag, som indeholder 'den gode historie', som den var engang - med en rød tråd ind i nutidens samfundsspørgsmål. Hvordan vi forvalter mulighederne i tilværelsen, kunne være overskriften for hans folkelige virksomhed, hvor han kommer med bud værd at lytte til".
Troels Borring, formand for Efterskoleforeningen

"Indimellem er Erik Lindsø en irriterende samarbejdspartner, fordi han har en sjælden evne til at sætte fingeren på de ømme punkter i medieverdenen. Men vi bliver klogere, hver gang vi møder ham".
Inger Bach, etikchef i DR.