Erik Lindsø

Forfatter og foredragsholder

Foredrag

DER ER NU NOGET VED LIVET, MAN IKKE FINDER ANDRE STEDER. Om livsglædens nødvendighed

Nogle skaber glæde, hvor de går - andre når de går. De sidste har jeg døbt de langtidsskuffede eller de bekymringsparate. Det er når den tilstand rammer os, at vi har behov for, at en glædesspreder kigger forbi. Et muntert og livgivende foredrag - et mentalt kurbad.

Jeg har samlet på historier om glædesspredere og skrevet en hel bog om dem. Det var derfor, jeg begyndte at gå med hat, så jeg kan tage den af, når jeg møder dem.
Foredraget bygger på bogen – et muntert, livgivende foredrag, et mentalt kurbad. Om glæden spændt ud mellem livskraften og købekraften - om forskellen på lykken og glæden.
Livet skal ikke bare lykkes. Man skal tage imod det, opsøge det. Hvad man lukker sig om, bliver indestængt og dæmonisk. Det dæmoniske er det tillukkede, det tavse, det stumme. Verden skrumper ind, når man er sur og forurettet. Hvorimod glæden åbner op. Sorgen kan man dele med andre - glæden fordobles sammen med andre.
Men glæden kommer ikke af sig selv. Man må lave opsøgende virksomhed. Hvis der ikke er noget at glæde sig over, er der noget at glæde sig til. Man må bøvle for glæden, og uden bøvl ingen begejstring.
Ved at leve livet, erfares det, men ved at elske livet forklares det. Vi må gerne græde over livet, men ikke begræde det. Det handler mit foredrag om.
Foredraget en poetisk rundrejse i livsglædens, smilets og den muntre alvors univers.

"Man bliver glad, når man stiger på Erik Lindsøs livskarrusel i selskab med Benny Andersen, Søren Kierkegaard, Dostojevskij, H.C. Andersen og Storm P."
Anette Sørensen, sognepræst ved Frederiksberg Slotskirke.