Erik Lindsø

Forfatter og foredragsholder

Foredrag

"LIVET ER IKKE DET VÆRSTE, MAN HAR". Benny Andersen i fortælling og sang

En lystrejse i Benny Andersens hjertevarme humor, som den kommer til udtryk i hans digte og sange. Nogle af sangene synges.

Benny Andersens er en skarpsindig iagttager og en generøs verdensborger i Danmark. I næsten 60 år har han registreret, hvad der sker i det danske samfund og i sin digtning påvirket os – med et smil på læben.
Benny Andersen er aldrig nedladende, men altid opladende. Han rakker aldrig ned, han rakker altid op. Han kalder Rosalina for en livsfordobler og siger om hende: "En splint gør ondt et enkelt sted, du gør godt over det hele." Mens de fleste nøjes med at holde døren på klem, åbner Benny Andersen ladeporten: "Jeg vil vente på dig nat og dag, jeg ta'r hele døren af."
En tilhører sagde en gang til ham: ”Det må være utroligt sådan at kunne ryste digte ud af ærmet”. Benny Andersen svarede: ”Men du skulle vide, hvor mange ærmer jeg har slidt op”.
Benny Andersen er en sprogfornyr. Benny Andersen er en øjenåbner. En unik sprogsans blandet med en hjertevarm humor har givet ham en poetisk særstatus, og nogle kalder ham nationalskjald.
Foredraget går på opdagelse i Benny Andersens digte og sange – og nogle af sangene synges.
Undervejs sammenholdes Benny Andersen med Halfdan Rasmussen.