Erik Lindsø

Forfatter og foredragsholder

Foredrag

HUMOR SOM MEDICIN. Om livsmod, livslyst og livsglæde

Det handler om at ændre mismod til livsmod, og jeg gør det ved at tage fra de muntre og give til de skuffede. Et par muntre og livsbekræftende timer, hvor lattermusklerne bliver rørt.

Når livet er allerbedst, siger vi: ”Jeg var lige ved at dø af grin!” Når livet er værst, siger vi: ”Jeg er ved at dø af stress.” Men hellere dø af grin end af stress.
Humor er det bedste værn mod stress. Med humor når vi det samme, men for nedsat tempo – vi bliver langsomme i vendingen, men hurtige i replikken.
Vi kan være i dårligt humør eller ikke i humør til noget, men med humor kommer vi i godt humør. Man kan fx ikke blive vred eller sur på den, man griner sammen med.

* Humor afvæbner den urimelige.
* Humor fornyr og forynger vores livssyn.
* Humor gør os finurlige og eventyrlige.
* Humor giver os overskud til at drage virkeligheden i tvivl.
* Humor er kongevejen til et godt liv og en smuk død!

Med humor styrker vi sammenholdet. Som Dostojevskij siger: ”Hvis vi alle turde være lidt mere latterlige, ville vi holde mere af hinanden.”
Med humoren bliver vi alvorlige på en sund måde. Som Dario Fo siger: "Vil du proppe alvor i en mand, må du først få ham til at åbne munden af grin."
Når vi griner, udløser vi hjernens lykkestof, dopamin. Det er et stof, der øger vores motivation – som udløser forventningens glæde og den rus, vi kan rammes af, når forventningen udløses.
Foredraget er en lattermild rundrejse i humorens livgivende univers.

”Det var en rejsende i godt humør, der kom til kulturaften i Skalstrup Forsamlingshus. Vi grinede, så tårerne trillede og følte bagefter, vi havde været i alvorligt selskab”. Gerda Ottesen.

"Helt uden manuskript øste han af sin viden om Storm P., forfattere og filosoffer og af morsomme anekdoter fra hverdagen. Det var god gymnastik for lattermusklerne for de 170 tilhørere i Globen i Vejle." Vibeke Kruse i Vejle Amts Folkeblad.