Erik Lindsø

Forfatter og foredragsholder

Foredrag

HELLERE HEARTHUNTET END HEADHUNTET. Hvad er livskvalitet?

En gammel visdom siger, at en rig mand ikke er en lykkelig mand, men en lykkelig mand er en rig mand. Derfor skal vi ikke blot have noget at leve af, men også noget at leve for. Foredraget handler om at opsøge det meningsfyldte skabende fremfor det ørkesløse trivielle.

Hvorfor er nogle mennesker livsfornægtere, mens andre er livsbegejstrede? Hvorfor rakker nogle altid op, mens andre rakker ned? Hvorfor rammes nogle pessisme og livslede, mens andre oplever selvindsigt og selvrealisering?
Foredraget beskæftiger sig med to livsformer, som strides med som moderne mennesker. Den ene livsform handler om at have, som går på lysten til materielle goder og magt, og som ledsages af begærlighed og misundelse. Den anden livsform er at være, som grunder sig på kærlighed og glæden ved at deles om noget, og som ledsages af meningsfylde.

To mænd sidder på en bænk og betragter en kendis, der går forbi:
- Hvordan er han egentlig som menneske?
- Det ved jeg ikke – som sådan har jeg aldrig mødt ham.

Det hjælper ikke at være kendt, hvis man ikke er sig selv bekendt. Derfor handler livet om at være den, man er, hvor man er. Piet Hein siger i et Gruk: "Livet er ikke, som han har det, men som man ta'r det." Det handler ikke om at have det godt, men om at få det bedre.

Foredraget trækker fra litteratur og filosofi med muntre historier fra det hverdagsliv, vi kender.