Jens Peter Madsen

Foredragsholder og historiefortæller

Foredrag

Min H. C. Andersen

Dette H.C. Andersen foredrag inviterer publikum med ind i barndommens erindringer om de mange H. C. Andersen eventyr og sange.

Langt de fleste danskere har fået fortalt, læst højt eller har selv læst H. C. Andersen i skolernes og bibliotekernes billed – og højtlæsningsbøger.

Foredragsholderen genfortæller et udvalg af de H. C. Andersen eventyr, som han selv fik læst højt og fortalt i sin barndom, og han tolker derigennem også de følelser, de tanker og de forestillinger, som eventyrene skabte i en meget fantasifuld drengs hoved.

Lytterne anspores til at søge de erindringer, som de selv har fra deres barndom i forbindelse med H. C. Andersen eventyr og sange. Og de inviteres til en samtale om, hvordan disse erindringer kan inspirere og berige deres egne mulige genlæsning af H.C. Andersen.

Foredraget fokuserer på den mundtlige tradition, som H.C. Andersen voksede op med i sin barndom i Odense. Det vil sige de mange folkeeventyr, myter, sagn, fabler, skrøner, viser, talemåder med mere, som han selv hørte som barn og som han anvendte flittigt i de eventyr og historier, som han skrev og fik udgivet på tryk til stor begejstring i samtiden.

Internetsiden for mundtlig fortællekunst Storybox.dk har udgivet en samling af mine H.C.Andersen genfortællinger. Se her hvordan du lytter med.

Regioner
Hele landet