Jens Peter Madsen

Foredragsholder og historiefortæller

Foredrag

Fortællecafe om højskole erindringer

Vi ville have det hele med!

Historiefortællerne Anne Marie Nielsen og Jens Peter Madsen fra Odense Fortællekreds tilbyder et fortællecafe arrangement med udgangspunkt i temaet ”Erindringer fra højskoleophold”

Vi indleder cafeen med et udvalg af personlige erindringshistorier om vores liv med højskoler og om den betydning højskoletankerne har haft i vores familier og i vores eget liv.

Vi fortæller vores højskolehistorier for publikum kan erindre deres egne oplevelser med højskoler

Vi opfordrer lytterne til at give sig hen til egne erindringer, snakke sammen med andre deltagere i pausen eller til at lægge deres navn i hatten og fortælle deres egen højskolehistorie i den åbne cafe. Vi fordeler tiden, så alle interesserede får muligheder for at komme til at fortælle.

Vores eget udgangspunkt:

"Som barn mødte jeg højskolen gennem nærlæsning af min fars højskoleårbøger og som voksen gennem et halvt år som køkkenpige på en højskole. Jeg tog for mig af alle de mange spændende muligheder. Jeg elskede højskolens ligeværd og fællesskab og det har styret mit liv lige siden" Anne Marie. 61 år, Efterskolelærer.

”Jeg undrer mig stadig over den enorme betydning, som 4 måneder på højskole fik for hele mit liv. Jeg var knap 19 år gammel den gang og jeg var frygtelig genert. Men jeg slugte alle de mange uvante oplevelser med glubende appetit” Jens Peter, 73 år, tidligere Efterskolelærer og Seminarielærer.

Programforslag:

  • Introduktion og Fortælle program, cirka 1 time
  • Pause med samtale om højskole erfaringer, 20 minutter
  • Åben fortællecafe, cirka 1 time – Er der kun få som vil fortælle,så  har Anne Marie og Jens Peter flere højskolehistorier i ærmerne.

Undervejs i programmet fællessang med kendte sange fra højskolesangbogen

Se mere om fortællerne på Den Fynske Fortællescene, https://fynske.fortaellescene.dk/fortaellere/

 

Regioner
Hele landet