Jens Peter Madsen

Foredragsholder og historiefortæller

Foredrag

Erindring og mundtlig fortælling i kirke og sogn

Historiefortælling i kirke og sogn

En munter og medrivende oplevelse til den næste sogneaften, kirkehøjskole eller anden hyggedag for sognets ældre.

Historiefortæller Jens Peter Madsen har besøgt et stort antal menigheder, ældreklubber, sogne- og højskole arrangementer med sin medrivende fortælling om erindringer og med sit engagerede foredrag om mundtlig fortællekunst i mødet mellem generationerne.

Jens Peter har haft den mundtlige fortælletradition med fra sin tidligste barndom med bedstemødre, som fortalte historier, sagde remser og sang sange. Han har taget traditionen med i sit mangeårige virke som efterskolelærer og seminarielærer, og han er nu i seniorlivet en efterspurgt foredragsholder og historiefortæller i sognehuse og menighedshuse landet rundt.

Det særlige ved Jens Peter Madsens fortælling er, at tilhøreren får tændt for sine egne erindringer og får lyst til selv at fortælle for børn, børnebørn eller oldebørn.

Jens Peter Madsen har skrevet og udgivet bogen ”Lige ud af hovedet og uden bog - sådan bliver du verdens bedste historiefortæller. I bogen deler han ud af sine ideer og erfaringer.

”Fortællingen om gamle dage er vigtig i dag. Mange børn vokser op i en fortravlet hverdag, hvor næsten alt handler om livets travle her og nu – alt for lidt handler om meningen med livet, troen, nærværet og trygheden. Mange af nutidens børn rammes af angst, usikkerhed og ensomhed. Disse børn kan hjælpes på vej med fortælling, samvær og nærvær, og hvem er nærmere til at gøre det end vi ældre,”
Historiefortæller Jens Peter Madsen.

" I Tilst kirke var vi så heldige at have besøg af fortæller Jens Peter Madsen, der tog os med tilbage til barndommen i Åle. Han gjorde det med fortællekunst af fineste karat, der fik de mange tilhørere til selv at svømme rundt i erindringsbilleder fra deres barndom. En underholdende og inspirerende formiddag, der kalder på et gensyn"
Sognepræst,  Lars Lindgrav Sörensen

" Med sit nærvær og sin evne til at fremmane billeder lykkedes det ham ikke blot at drage os med ind i sine egne barndomsfortællinger – men også at åbne for den dør, vi alle har ind til vort barndomsland.
 Den dør, som vi måske troede var lukket og ikke har haft kontakt til i mange år. Pludselig kunne man igen høre, smage, dufte, mærke og se brudstykker af historier, der ligger mange år tilbage.
Hvilken dejlig ”livsudvidelse” sådan en almindelig onsdag eftermiddag! Tak for det!
"
Sognepræst, Jane Fromberg

Regioner
Hele landet