Jens Peter Madsen

Foredragsholder og historiefortæller

Foredrag

Du skulle have mødt min bedstemor!

Et foredrag om bedstemødre og den slags voksne, som gjorde en forskel den gang vi var børn. De tog sig tid, så os, lyttede til os og gav os det kram, som vi havde brug for, Erindringer som er gemt i vore inderste tanker, drømme og følelser

”Jeg ved helt præcist, hvornår jeg første gang blev bevidst om, at jeg også var bedstemors lille dreng” fortæller Jens Peter Madsen "Jeg elskede at komme på besøg hos min bedstemor"
Hun er et kildevæld af varme og skønne erindringsbilleder Det er blevet stof til et fortælleprogram, som er fyldt med eventyrlige historier om et menneske, som fik en helt særlig betydning for mig som dreng.

De fleste børn er gode til at finder den slags voksne, men ingen havde en bedstemor som min.

Hun hed Katrine og hun var en lille tyk bondekone. Bedstefar sagde” Hun er så lille og tyk, at det er nemmere at hoppe over hende end at gå udenom hende” Det ville jeg bare gerne se, men det kom jeg nu aldrig til at se. Måske var det fordi han selv varlige så lille og tyk.
”Din bedstemor er lige så god som dagen er lang” sagde min far. Jeg vidste ikke hvor lang en dag var, men jeg vidste at bedstemor var rar og at hun kun sjælden havde travlt.
Når jeg sad på hendes skød, kunne jeg få hende til at fortælle historier og synge sange, som jeg gerne ville høre igen og igen.
Hun kunne også fortælle historier, som voksne gerne ville høre og som fik dem til at gå til af grin. De kunne slet ikke holde op igen. Men når bedstemor fortalte for voksne, så snakkede hun så jysk, at jeg som havde jysk som modersmål, ikke forstod hvad historierne handlede om. Hvis jeg lyttede efter eller spurgte hvad det var hun fortalte, så sagde hun bare ”Hov Hov små kopper har også ører”

Når vi erindrer vores egen barndoms betydningsfulde voksne kan vi blive klogere på, hvad børn søger og finder hos de voksne, som vil gøre en forskel for dem.

Om det var en bedstemor som i Jens´s tilfælde, en bedstefar, en pædagog, en lærer, naboen, damen i butikken eller hvem det var i dit tilfælde, er ikke så vigtigt. Langt vigtigere er at erindre, hvad de gjorde, om de hørte efter, om de så dig eller gjorde noget som fyldte dig med fryd – Det er netop det som gør en forskel.
Nyd Historiefortæller Jens Peter Madsens muntre historier om sin bedstemor, Katrine, og lad erindringerne vandre tilbage til de voksne, som fik en særlig betydning for dig den gang du var barn

 

 

 

Regioner
Hele landet