Anders Laugesen

Programmedarbejder

Foredrag

Stilhedens rum - et foredrag om fordybelse, bøn og meditation

Stilheden er den klangbund, jeg lever mit ellers ganske aktive liv ud fra. Erfaringerne fra en livslang dans med stilheden, vil jeg gerne dele med andre. For jeg tror, at der er rigtig meget at hente ind i en fortrolighed med stilheden, og når man øver sig i at være stille.

Vi møder stilheden på meget forskellig vis. For nogle mennesker er det gennem meditation og bøn. For andre kan det være under en gåtur i naturen eller i et øjebliks glæde sammen med et andet menneske. Men fælles for erfaringerne er, at de peger ind imod en dyb grundklang af skønhed og nærvær ved det at være i live. 

I foredraget fortæller jeg om stilhedens plads i kristendommen og i andre religiøse traditioner. Om ikoner og musik, der kan hjælpe stilhedens rum på vej. Og deler nogle af de erfaringer jeg selv igennem mere end 40 år har gjort mig med at have stilheden som samtalepartner igennem et liv i med- og modgang. Jeg fortæller om hjertets bøn og om stilheden som et kreativt rum.

I stilheden er det muligt at lytte. Og der behøver ikke at være stilhed for at lytte med stilheden. Det er noget, som sker, når vi opmærksomt lytter til hinanden og til verden midt i al den støj, som er en del af livet.

Det vil vi på forskellig vis sammen forsøge at gøre, hvis der er stemning for det.

Jeg håber, at man også går fra foredraget med ideer til, hvordan det er muligt selv at få et samspil med stilhedens kilder i ens egen hverdag.

Regioner
Hele landet