Anders Laugesen

Programmedarbejder

Mennesker og deres tro er det mest spændende, man kan beskæftige sig med, for her kommer man helt ind til det vigtigste i tilværelsen.

Siden jeg var 16 år har jeg talt med mennesker om tro. På forunderlige rejser rundt i verden, gennem samtaler i radio og på TV og ikke mindst i mødet med mennesker, som har krydset min vej.

Og hvor har det så ført mig hen?

Det har givet en stor viden om tro og religion. Ikke mindst i forhold til folkekirken og vores kristne tradition.

Men det har også udfordret mit perspektiv på fremtiden, fordi jeg meget bredt har beskæftiget mig med emner som klima, økonomi, kunstig intelligens og magt. Religion er altid i et komplekst samspil med alt i menneskers liv. Deres indre personlige vej og vores fælles rammer for at leve sammen. Derfor kan jeg godt lide at sætte den personlige tro ind i et større perspektiv med alt det vigtige, som rører sig i vores samtid.

Undervejs har jeg fordybet mig i min egen tro, hvor ikoner, tid til stilhed og en tro på, at Gud byder os op til livsdans står helt centralt. Det vil jeg også gerne fortælle om.

Endelig holder jeg af fællesskab, den gode historie, sang og kaffe. Det handler om at smage på livet og få øje på, hvordan vi er skabt ind i en verden, hvor Guds kærlighed er vores mulige klangbund.

Alt det vil jeg gerne dele. Og derfor tager jeg ud og holder foredrag, laver udviklingsforløb for menighedsråd og afholder workshops om eksistensen på arbejdspladser.

Og meget gerne sammen med min kone Sara eller andre. For foredrag er for mig noget dynamisk, som hele tiden er under vejs. Og derfor er mulighederne for foredrag mange.

 

Se gerne min hjemmeside www.anderslaugesen.dk for inspiration.