Anders Laugesen

Programmedarbejder

Foredrag

Folkekirken og fremtiden

Folkekirken er en del af det, som binder os sammen som folk. Men hvad sker der, når folket og tiden er under forandring. Hvilke udfordringer giver det folkekirken?

I mange år har jeg beskæftiget mig med folkekirken igennem mit arbejde og i mit eget liv. Folkekirken er en fantastisk, uoverskuelig og en dybt udfordrende størrelse at beskæftige sig med. På samme tid dybt rodfæstet ind i traditioner fra en helt anden tid, men også undervejs for at møde mennesker, hvor de er lige nu.

 'Folkekirken og fremtiden'  er et foredrag, hvor jeg fortæller om forholdet imellem folk og kirke historisk set, lige nu og med blik for fremtiden og dens udfordringer.

Jeg vil også dele min vision om folkekirken som en rummelig og inkluderende kirke, hvor der er fokus på at være kirke for hele folket. Og det vil formentlig betyde en forandring af de rammer og former, som i dag er folkekirkens identitet.

 

 

 

Anders Laugesen i Sognehuset i Houlbjerg

Anders Laugesen var d. 28.02.2023 inviteret til at holde foredrag om sine tanker om Folkekirken

Og jeg skal lige love for at vi blev både underholdt, oplyst og inspireret. Anders Laugesen øste af sin store viden om ikke bare den danske folkekirke, men også den ortodokse kirke, buddhisme mm, og vi fik en tour de force gennem 2000 års kristendomshistorie. - Ikke for historiens egen skyld, men for at sætte fokus på de styrker og svagheder, han ser i folkekirken i dag. Det er ikke så tit man får lov til at opleve en sprænglærd foredragsholder, en debattør og en entertainer i én og samme person. Det var en mageløs aften i Houlbjerg - og tanker og billeder bliver siddende i krop og sind længe efter, og man får lyst til og mod på at kaste sig ud i alle mulige forskellige tiltag her i sit eget sogn.

Marianne Jessen

medlem af menighedsrådet for haurum-granslev-houlbjerg

 

 

Regioner
Hele landet