Claus Due

Forfatter af videnskabsthrilleren Vandaben, kommunikationsrådgiver og medlem af menighedsråd og stiftsråd

Foredrag

Er vi landkrabber eller vandmænd? – Research til romanen Vandaben

Vandteorien foreslår, at mennesket på sin udviklingsrejse til Homo Sapiens har gennemlevet en fase, hvor vi har været tvunget til at tilpasse os et liv i havet. Og at det har sat sig utrolig mange spor i vores krop og fysik – på både godt og ondt!

Teorien er fremsat af den britiske biolog og oceanograf sir Alister Hardy, og selvom teoriens argumentation er overvældende, så er den blevet nedgjort af den etablerede holdning, der mener, at vi som fortidsmennesker er kravlet ned fra træerne, rejst os op, smidt pelsen, begyndt at svede og pludselig har opbygget en kæmpehjerne. Den såkaldte savanneteori.

Er du blandt dem, der fortsat tror på savanneteorien? Så svar venligst på følgende spørgsmål:

Hvorfor skulle mennesket være det eneste landpattedyr udviklet på savannen, der sveder. Og som endda sveder salt? På savannen overlever du kun, hvis du undgår at miste vand og salt?

Foredraget med Claus Due er en battle mellem savanneteorien og vandteorien.

Vandteorien spiller en afgørende rolle i Claus Due videnskabsthriller Vandaben. Romanen og hans dybtgående research har ledt til TV2 optrædener, radiointerviews og podcasts. Ved foredraget fortæller Claus hvorfor.

Foredraget er en spændende øjenåbner, og du vil forstå meget mere om dig selv. For eksempel hvorfor du får ondt i ryggen eller har hævede fødder.

Læs mere om romanen på vandaben.dk

Regioner
Hele landet