Claus Due

Naturvidenskab og kristen tro serveret med lune, kant og gåsehud

  • Er Big Bang en videnskabelig eller kristen teori?
  • Hvordan fordoblede Humlebæk antallet af kirkegængere?
  • Blev vi mennesker ved et tilfælde?
  • Hvorfor er vi så pokkers kloge? Og fede?
  • Hvor ligger Paradis?

FRA HAJFØDE TIL VIDENSKAB OG GUD

Claus Due har været menighedsrådsmedlem i Humlebæk siden 2012 - som næstformand, kasserer, kommunikationsmand - og siden 2022 også næstformand i Stiftsrådet for Helsingør Stift.

Forsker i kommunikation og forbrugeradfærd og har rådgivet både små- og nogle af verdens største virksomheder, ligesom det indtil videre er blevet til 10 fagbøger om emnet. Flere af dem bestsellere. En enkelt floppede dog helt. Blandt bestsellerne er "Sæt mål for dit sogn. Og nå det!" og "Bedre samarbejde i sognet."

Sideløbende er han passioneret skabszoolog og eksplorer: Har boet med indianere i Amazon junglen, svømmet mellem piratfisk, fanget en enkelt – lille – krokodille med hænderne. Har nærstuderet delfiners adfærd i Rødehavet, er drevet til havs med tidevandet og en tom dykkerflaske i Australien… Og er netop vendt hjem fra en oplevelses rejse mellem hajer, rokker, havskildpadder og pingviner på Galapagos.

Fascinationen af dyrenes adfærd og tilpasning til skiftende levevilkår, har bidraget til masser af nuanceret forståelse af menneskers ikke altid lige smarte måde at agere på… som han engageret beretter om ved de foredrag, der både er underholdende og tankevækkende at lytte til.

I 2023 udgav Claus første bind i sin videnskabstrilogi, VandAben. Romanen tager læserne med på en dramatisk rejse til et delfincenter ved Rødehavet og en udgravning i ørkenen ved Afrikas Horn, hvor forskere søger efter knoglerester fra uddøde fortidsmennesker og deres DNA. I VandAben og de efterfølgende bind sætter Claus Due store spørgsmålstegn ved konsekvenserne af menneskets grådighed og blinde fokus på videnskabens muligheder. For ved vi overhovedet, hvad vi gør?

Book Claus Due til et foredrag, der ikke kan undgå at rokke din barnetro og – hvem ved – sætte ild til dit engagement.   

"Claus Due er en eminent foredragsholder!" Ilia Swainson, Rådgivende retoriker og sanger

"Claus tog fra start scenen, og med en tydelig entusiasme og viden om emnet var jeg fanget fra start til slut." Mikkel Høgh, Afdelingsleder, Usserød Skole