Claus Due

Forfatter af videnskabsthrilleren Vandaben, kommunikationsrådgiver og medlem af menighedsråd og stiftsråd

I Go’morgen Danmark har du måske hørt Claus Due fortælle om sin spændingsroman Vandaben, om delfiners kommunikation eller om Ruslands misbrug af delfiner i krig.

Det kan også være, du har mødt ham som rådgiver for din virksomhed eller dit menighedsråd omkring strategi og kommunikation, måske har du læst nogle af hans ti fagbøger om emnet.

Er du gammel nok, kan du også have set ham give den gas som elitedanser ved danske og nordiske samt verdensmesterskaber. Har du været bosiddende i USA har du måske endda set ham i TV-shows fra Hollywood.

Men Claus har også været skabszoolog hele livet, tilbragt dagevis i vandet i Rødehavet sammen med delfiner for at studere deres kommunikation, boet i Amazonas og fanget alligatorer med hænderne, og som dykker drevet til havs ud i Stillehavet.

I april 2023 udkom videnskabsthrilleren Vandaben, hvor Claus Due med afsæt videnskabelige fakta og teorier bringer læserne ud i dramatiske begivenheder på et delfincenter ved Sinaihalvøens sydspids og en udgravning i ørkenen ved Afrikas Horn, hvor forskere leder efter knoglerester fra uddøde fortidsmennesker. Og deres dna.

Romanen løfter en advarende pegefinger om, hvad menneskets grådighed og blinde fokus på videnskabens muligheder kan ende i. I Vandaben og de kommende bind i Vandabetrilogien rejser Claus spørgsmålet:

Vi mennesker er så intelligente, at vi kan udvikle det umulige,

men er vi kloge nok til at gennemskue konsekvenserne af at gøre det?