Torben Wahlstrøm

Historiefortæller, sangskriver og forfatter

Foredrag

Kristuslegender og andre fortællinger efter Selma Lagerlöf

Betlehems barn –  en historie om barmhjertighed. Vi følger det lille Jesus barn i flugt sammen med sin moder og Josef, vi oplever det grufulde barnemord, som Herodes foranstalter.

Nazaret
Her er Judas i samvær med Jesus. De former hver især fugle af ler. Men Jesus’ fugle kan flyve og han kan male dem med solskin. Det kan Judas ikke. Han kan blive vred og ødelægge. Hvordan kan han trøstes?

Den hellige nat
Det er Selma Lagerlöfs ikoniske fortælling om frelserens fødselsstund, sådan som hendes farmor fortalte den, da Selma var barn. Hvorfor vil hyrdens glubske hunde ikke bide i denne nat, hvorfor vil spyddet ikke ramme, hvorfor vil gløderne ikke brænde? Vores tro sættes på prøve i denne smukke og gribende beretning.

Rødhalsen
Den stakkels rødhals blev skabt som en lille grå fugl og kunne ikke forstå, hvorfor den så skulle hedde rødhals. Svaret er at den selv måtte fortjene sig til den røde farve. Hvordan kunne den det? Var det gennem at synge smukt eller at elske glødende og varmt? Hvordan kunne den vinde den røde farve? Fortællingen spænder fra Paradis til Golgata, for der vinder den farven. Hør hvordan?

Gudsfreden handler om den gamle og stolte storbonde Ingmar Ingmarsson, der julenat går vild i sin skov. Han er ved at omkomme, men en bjørn giver ham plads i sit hi. Da han næste morgen dukker op på gården, fortæller han om bjørnehiet og folkene drager ud for at dræbe bjørnen. Men kan man det? Bjørnen havde holdt aftalen om fred mellem dyr og mennesker julenat, men gør menneskene det?
Varighed ca. 30 min.
For børn og voksne

 

Regioner
Hele landet