Torben Wahlstrøm

Historiefortæller, sangskriver og forfatter

Foredrag

Danmarks historie set fra Langeland

Danmarks historie set fra Langeland
Oplæsning og fortælling fra bogen ”En Rosengren i havet” af Torben Wahlstrøm

Svenskekrigene og besættelsen af Langeland
Langelands bøddel er en fortælling om forholdene på Langeland under krigene 1657-60. Gennem den lokal historie får vi kendskab til krigens betydning for Danmark. Den var den krig, hvor svenskerne gik over de tilfrosne bælter.
Har du styr på det?

Ørsted, Adam og Andersen
H.C. Ørsted blev født i Rudkøbing. I fortællingen følger vi hans opvækst på apoteket, hans uddannelse i København og mødet med Adam Oehlenschläger og H.C. Andersen.

Mads Lange af Bali
Købmanden og skibsrederen, Mads Lange fortjener ikke at blive glemt. Han var en hædersmand, der gjorde Danmark ære. Helt privat og uden en regering i ryggen etablerede han en stor handelsstation på Bali. Han var den første europæer, der fik lov til det. I fortællingen hører vi om forholdene på øen i første halvdel af 1800- tallet. Vi hører om hans forhold til hans kusine Ida, som han tilbyder ægteskab og fine forhold på Bali? Hvad svarer hun? Vil hun bytte det Sydfynske øhav ud med det Kinesiske øhav?

Spanierne i Stengade skov
Har du styr på Danmarks rolle under Napoleonskrigene? Vidste du, at der fandtes 9.000 spanske tropper i Danmark. Hvad gør soldater, når de ikke er i krig? Mange forelsker sig naturligvis i de søde danske piger, hvis lyse hår og vandblå øjne virkede magnetisk tiltrækkende. Omvendt tiltrak spaniernes mørke hår og øjne pigerne.
I historien Fernando og Johanne kommer vi ind i afskedsscenen mellem dem.
De spanske tropper blev samlet på Langeland og af engelske skibe blev de sejlet hjem til Spanien. Får Johanne sin elskede Fernando at se igen?

Sagn og eventyr fra Langeland.
Skiftingen fra Humble, Kæmperne på Lohals, Kong Humble, Mordene i Helsned. Fuglemødet på Skovsgaard m.fl.
 

 

Regioner
Hele landet