Torben Wahlstrøm

Historiefortæller, sangskriver og forfatter

Jeg er født på Frederiksberg, men voksede op i halvtredsernes Herlev. Som ung flyttede jeg til Jylland og var med til at etablere et af landets første landbrugskollektiver. Jeg blev uddannet folkeskolelærer fra Gedved Seminarium, men mit pædagogiske hjerte bankede for Rudolf Steiner pædagogikken. Jeg blev uddannet til lærer en gang til - denne gang i Sverige og havde i 25 år mit virke som lærer på Rudolf Steiner skoler i Danmark. I gennem min tid har jeg udviklet mig til fortæller og også sangskriver og forfatter og rejser nu rundt i det ganske land og fornøjer børn og voksne med min fortællekunst.
Jeg er ham, der fortæller Selma Lagerlöf i Danmark.
Fortælling er litteratur, og den litterære fortælling er blevet min signatur. Jeg fortæller altså ikke såkaldte livshistorier, men eventyr, legender, myter, romaner og noveller.
Jeg er blevet karakteriseret som en fortæller, der ikke står i vejen for fortællingen, men drager tilhørerne ind i det magiske rum, der opstår, når man lytter i fællesskab.
Jeg har udgivet flere Cd'er med mine egne sange og i 2022 udkom en bog fra min hånd: En Rosengren i havet.
Den består af fortællinger fra Langeland, men peger ud i hele verden. Så nu fortæller jeg også egne historier og læser op fra værket.