Johannes Konstantin Neergaard

Spillestedsleder, kommunikationskonsulent og foredragsholder

Foredrag

Händels Messias


Påskemusikken der blev stjålet af julen
.

Beethoven sagde om Händel:
"Händel er den største komponist som nogensinde har levet. Jeg vil blotte hovedet, og knæle ned ved hans grav."

Vi andre må også beundre og forundres over dette pragtværk fra barokken. Sjældent har den klassiske musik præsenteret os for så fantastiske og iørefaldende melodier. Og sjældent i så fuldkomne arrangementer med så perfekt formet tekst.

Händels udødelige klassiker gennemgås af den erfarne musikunderviser Johannes Konstantin Neergaard. Med musikeksempler og interessante afstikkere til både musik,- kultur,- og kristendomshistorie får vi historien om værket, der for mange er indbegrebet af musikalsk juletradition, men som egentlig er et påskeoratorium.

Foredraget er perfekt som introduktion til årets julekoncert, hvor det lokale kor måske kan overtales til at tage det berømte Hallelujah-kor med på repertoiret!

“Det skal opleves.”

“TUSIND tak for det, Johannes.
Du kom, du så og du sejrede.
Så enkelt var det.”

> Flere anbefalinger her.

Johannes Konstantin Neergaard har som musikunderviser (Silkeborg Højskole, VIA University College mm.) og musikkonsulent i Mogens Dahl Koncertsal holdt talrige workshops og foredrag om og med musik. Som bestyrelsesmedlem og komponist i foreningen Forum for Rytme I Kirken har han været med til at sætte dagsordenen for en stor mængde debatter, korstævner og komponisttræf i det danske salmeskrivermiljø. Han har desuden selv sat melodi til et stort antal nye salmer i et tonesprog, der er helt sit eget.

Regioner
Hele landet