Johannes Konstantin Neergaard

Spillestedsleder, kommunikationskonsulent og foredragsholder

Foredrag

Händels Messias

Händels Messias - en religiøs forestilling for de ugudelige?
 

Georg Händel som ikke måtte spille musik for sin far, blev en af historiens største komponister. Ved Messias’ førsteopførelse blev damerne bedt om at møde op uden strutskørt, og mændene uden sværd, så der kunne blive plads til flere. Få hele historien!

Händels udødelige klassiker gennemgås af den erfarne musikunderviser Johannes Konstantin Neergaard. Med musikeksempler og interessante afstikkere til både musik,- kultur,- og kristendomshistorie får vi historien om værket, der for mange er indbegrebet af musikalsk juletradition, men som egentlig er et påskeoratorium.

Foredraget er perfekt som introduktion til årets julekoncert, hvor det lokale kor måske kan overtales til at tage det berømte Hallelujah-kor med på repertoiret!

“Det skal opleves.”

“TUSIND tak for det, Johannes. Du kom, du så og du sejrede. Så enkelt var det.”

> Flere anbefalinger her.

Johannes Konstantin Neergaard har som musikunderviser (Silkeborg Højskole, VIA University College mm.) og musikkonsulent i Mogens Dahl Koncertsal holdt talrige workshops og foredrag om og med musik.

Som bestyrelsesmedlem og komponist i foreningen Forum for Rytme I Kirken har han været med til at sætte dagsordenen for en stor mængde debatter, korstævner og komponisttræf i det danske salmeskrivermiljø.

Han har desuden selv sat melodi til et stort antal nye salmer i et tonesprog, der er helt sit eget.

Regioner
Hele landet