Johannes Konstantin Neergaard

Spillestedsleder, kommunikationskonsulent og foredragsholder

Foredrag

Carl Nielsen og jazzen

– musik i et grænseoverskridende århundrede.
 

Carl Nielsen er blevet kendt og elsket af alle danskere - ikke mindst på grund af sine evner til at fange enhver med uimodståelige, folkelige melodier. Hvorfor afskyede denne mand jazz og blues?

Dette folkelige foredrag handler om den europæiske finkulturs møde med USA's afroamerikanske musik. Og det handler om Danmarks største komponist.

Carl Nielsen store musik rummer dybder, der er blevet modtaget i hele verden med stor begejstring, men gennembruddet kom først længe efter hans død. Var han på mærkelig vis både forud og efter sin tid?

Johannes Konstantin Neergaard fortæller den spændende historie om det 20. århundredes musik, så alle kan være med! Masser af musikeksempler og medrivende anekdoter om Carl Nielsen og andre af de store musikalske personligheder, der formede vores musikalske arv igennem et turbulent århundrede.

“Det skal opleves.”

TUSIND tak for det, Johannes. Du kom, du så og du sejrede. Så enkelt var det.”

> Flere anbefalinger her.

Johannes Konstantin Neergaard har som musikunderviser (Silkeborg Højskole, VIA University College mm.) og musikkonsulent i Mogens Dahl Koncertsal holdt talrige workshops og foredrag om og med musik.

Som bestyrelsesmedlem og komponist i foreningen Forum for Rytme I Kirken har han været med til at sætte dagsordenen for en stor mængde debatter, korstævner og komponisttræf i det danske salmeskrivermiljø.

Han har desuden selv sat melodi til et stort antal nye salmer i et tonesprog, der er helt sit eget.

Regioner
Hele landet