Stig Colbjørn Nielsen

Forfatter

Tja, måske jeg er en farverig person, en gammeldags generalist og temmelig langt fra mainstream. Blandt meget andet er jeg også forfatter med indtil videre 19 skønlitterære bogudgivelser bag mig – senest en roman og en digtsamling i 2019, og meget mere er på vej! Jeg skriver også i forskellige nordiske litterære tidsskrifter og holder ofte oplæg omkring det at opfatte skønlitteratur som kunst.

Gennem rigtig mange år har jeg i perioder holdt et utal af foredrag, oplæg og performances primært indenfor historie, folklore, litteratur, kirke- & kultur, men også som udløber af det stadig mere og mere brændende aktuelle tema #brydtabuet - om autismen og de fantastiske muligheder.

Relativt ofte er jeg tillige benyttet som fortællende specialguide først og fremmest i Roma; men også ind imellem på Sicilien – især måske for kirker og andre med særlige interesser; men her er jeg lidt kræsen i valget af, hvilke arrangementer, det skal indgå i, sammensætningen af tema og hvor mange deltagere, der forventes.

Min person? - Født 12. marts 1950, single; far til 4, bor i Slangerup, har adskillige diagnoser indenfor autismespektret, faghistoriker fra Aarhus Universitet, Volvo-nørd, kirkeværge ved Slangerup Kirke, Skt. Mikaels, fuldtids lokomotivfører. Har desuden en fortid som leder ”højt på strå” ude i erhvervslivet. Jeg er essesmed – og arbejder derfor også som frivillig i ”Oplevelsescenter Nyvangs” landsbysmedje. Så må jeg nok også indrømme, at jeg faktisk også har en temmelig broget fortid indenfor ”skæg & blå briller” i det gamle Østeuropa, hvor ikke alt måske lige tåler dagens lys – i hvert fald ikke for sarte sjæle!

Mine aktuelle foredrag & performances fremgår selvfølgelig af min liste her, hvor de også kort er beskrevet; men jeg kan godt lokkes til andre emner og temaer på forespørgsel.