Stig Colbjørn Nielsen

Forfatter & Foredragsholder - "Blækhuset," Agersø

En farverig person, gammeldags generalist, langt fra mainstream & helt sin egen, siger mange, skønt jeg selv synes, jeg er ganske almindelig!

Forfatterskabet omfatter 22 skønlitterære bogudgivelser, herunder en helt aktuel illustreret lyriksamling, "Sommerskyer over Agersø," fra april 2023. Seneste roman er fra 2019, genrebrydende & anderledes, "En måske roman." Også fagbøger har jeg skrevet fx "Danmarkshistorie spejlet i provinsen," som udkom i 2021, og som bl.a. "piller" ved selveste kongerækken. Den er en kontroversiel og underholdende måde at formidle historien på, som har glædet mange og provokeret endnu flere. "Med Judas i fokus," hvor udgangspunktet er en genfundet "hemmelig" kulturskat i form af et meget særligt altermaleri fra 1610, er på vej i samarbejde med bl.a. Nationalmuseet.

Jeg skriver også i forskellige nordiske litterære tidsskrifter og holder ofte oplæg omkring det at opfatte skønlitteratur som kunst.

Mine foredrag, oplæg & performances er dels med oplæsning fra eget forfatterskab, dels indenfor historie, folklore, litteratur, kirke- & kultur; men også som udløber af det aktuelle tema: #brydtabuet - om autismespektret og dets fantastiske muligheder. Jeg er selv diagnosticeret indenfor autismespektret.

Lidt specielt, så er jeg fortællende specialguide i Roma; men ofte også herhjemme i Danmark og i Skåne – især for kirker og andre med særlige interesser; men her er jeg lidt kræsen i valget af, hvilke arrangementer, det skal indgå i, sammensætningen af tema og hvor mange deltagere, der forventes mv.

Årgang 1950, bor med min familie på Agersø, uddannet bl.a. som faghistoriker fra Aarhus Universitet. Jeg har gennem mange år været aktiv i Den Danske Folkekirke bl.a. som kirkeværge. Jeg er lokomotivfører, jeg har  en fortid som leder ”højt på strå” ude i erhvervslivet. Jeg er essesmed. Så må jeg indrømme, at jeg altså også har en broget fortid indenfor ”skæg & blå briller” og den slags "unævnelige ting," har haft nogle "sammenstød" med mafiaen, som måske heller ikke lige tåler dagens lys – i hvert fald er det ikke alt sammen for sarte sjæle, og det kommer ikke i mine erindringer; men en spændende foredragsaften kan vi altid finde ud af, hvis du tør?

Mine aktuelle foredrag & performances fremgår selvfølgelig af min liste her, hvor de også kort er beskrevet; men tag det som en inspirationsliste, jeg er åben for mange andre emner og temaer på forespørgsel.