Stig Colbjørn Nielsen

Forfatter & Foredragsholder - "Blækhuset," Agersø

Udøvende kunstner, generalist, skøn- & faglitterær forfatter, og jeg elsker at stå ansigt til ansigt med mine læsere.

Forfatterskabet omfatter flere end tyve skønlitterære bogudgivelser og tillige nogle faglitterære. Alligevel her i 2024 fortæller mange af de moderne ChatGPT-robotter, at bøgerne er skrevet af nogle andre end mig. Samme robotter påstår også, at jeg ikke holder foredrag! Med andre ord, vi bliver nødt til at mødes ansigt til ansigt.

De fleste af mine oplæg og foredrag er med deltagerdebat. Emnerne kan være med oplæsning fra eget forfatterskab; men det kan ligeså godt være om det gode provinsliv vi, der bor på en af de danske småøer, faktisk lever. Det kan også være indenfor historie, folklore, litteratur, kirke- & kultur eller måske med det aktuelle tema: #brydtabuet - om autismespektret og dets fantastiske muligheder.

Min seneste bog er en illustreret lyriksamling, "Sommerskyer over Agersø," fra 2023. Blandt fagbøgerne kan nævnes "Danmarkshistorie spejlet i provinsen" fra 2021 - en meget kontroversiel og underholdende måde at formidle historien på, som har glædet mange og provokeret endnu flere. "Med Judas i fokus," hvor udgangspunktet er en genfundet "hemmelig" kulturskat i form af et meget særligt altermaleri fra 1610, er på vej i samarbejde med bl.a. Nationalmuseet.

Jeg er fra 1950, bor med min familie på Agersø, og er uddannet faghistoriker fra Aarhus Universitet. Jeg har gennem mange år været aktiv i Den Danske Folkekirke bl.a. som kirkeværge. Jeg har været lokomotivfører, jeg har  en fortid som leder ”højt på strå” ude i erhvervslivet, og jeg er essesmed. Så må jeg indrømme, at jeg altså også har en broget fortid indenfor ”skæg & blå briller” og den slags "unævnelige ting," har haft nogle "sammenstød" med mafiaen, som måske heller ikke lige tåler dagens lys – i hvert fald er det ikke alt sammen for sarte sjæle, og det kommer ikke i mine erindringer; men en spændende foredragsaften kan vi altid finde ud af, hvis du tør?