Stig Colbjørn Nielsen

Forfatter & Foredragsholder

En farverig person, en gammeldags generalist og temmelig langt fra mainstream er vist, hvad der karakteriserer mig?

Jeg er også forfatter med 21 skønlitterære bogudgivelser – senest en illustreret lyriksamling, "Digte fra en kold tid" fra januar 2021 og en genrebrydende roman fra 2019, "En måske roman." Også fagbøger har jeg skrevet fx "Danmarkshistorie spejlet i provinsen," som udkom 23. august, 2021, en både kontroversiel og underholdende måde at formidle historien på, og "Med Judas i fokus," hvor udgangspunktet er en "genfundet hemmelig" kulturskat i form af et meget særligt altermaleri fra 1610, er på vej; men også en illustreret, klassisk digtsamling, "Sommerskyer over Agersø," bliver udgivet i april 2023.

Jeg skriver også i forskellige nordiske litterære tidsskrifter og holder ofte oplæg omkring det at opfatte skønlitteratur som kunst.

Mine foredrag, oplæg og performances er dels med oplæsning fra eget forfatterskab, dels indenfor historie, folklore, litteratur, kirke- & kultur; men også som udløber af det stadig mere og mere brændende aktuelle tema #brydtabuet - om autismen og dens fantastiske muligheder. Jeg er selv diagnosticeret indenfor autismespektret, så ved du også det!

Jeg bliver også benyttet som fortællende specialguide først og fremmest i Roma; men også ind imellem på Sicilien og bestemt også herhjemme i Danmark – især for kirker og andre med særlige interesser; men her er jeg lidt kræsen i valget af, hvilke arrangementer, det skal indgå i, sammensætningen af tema og hvor mange deltagere, der forventes mv.

Årgang 1950, far til 4, bor på Agersø midt mellem Storebælt og Smålandsfarvandet, uddannet faghistoriker fra Aarhus Universitet. Jeg har gennem mange år været aktiv i Den Danske Folkekirke bl.a. som kirkeværge. Jeg er lokomotivfører, jeg har  en fortid som leder ”højt på strå” ude i erhvervslivet. Jeg er essesmed. Så må jeg indrømme, at jeg altså også har en broget fortid indenfor ”skæg & blå briller” og den slags "unævnelige ting," har haft nogle "sammenstød" med mafiaen, som måske heller ikke lige tåler dagens lys – i hvert fald er det ikke alt sammen for sarte sjæle, og det kommer ikke i mine erindringer; men en spændende foredragsaften kan vi altid finde ud af, hvis du tør?

Mine aktuelle foredrag & performances fremgår selvfølgelig af min liste her, hvor de også kort er beskrevet; men tag det som en inspirationsliste, jeg er åben for mange andre emner og temaer på forespørgsel.