Stig Colbjørn Nielsen

Forfatter & Foredragsholder

Foredrag

Kan man virkelig bo på en af Danmarks 27 småøer?

Kan man virkelig sådan for alvor bo fast ude på en af Danmarks 27 småøer? - Ja, det er et spørgsmål jeg ofte får stillet som fastboende på Agersø helt derude, hvor Storebælt møder Smålandshavet.

Tag med mig, mød tilværelsen som øbo helt derude, hvor hverken begrebet "Udkantsdanmark" eller det modsatte har nogen som helst værdi eller betydning. Det er ganske andre værdier og forhold, der betyder noget. Det er bl.a. stilheden, roen, skønheden, lokalsamfundets sammenhængskraft, de enkelte mennesker, der betyder noget. I tilgift oplever man, at tiden spiller en mindre rolle, den går langsommere. På Agersø er fx Sjælland "fastlandet" ovre på "den anden side." Det er hverken en kliche eller overdrevet, det er en simpel konstatering. Der er selvfølgelig også udfordringer ved at bo på en ø; men ikke alle udfordringer er nødvendigvis af det onde - det kommer vi også ind på undervejs i mit oplæg.

Til foredraget hører naturligvis et farverigt diasshow og gode råd til de af jer, der overvejer at blive øboere.

Lad os sammen lukke en eventyrets verden op, få præsenteret et stykke Danmark, som mange slet ikke aner eksisterer i 2023.   

 

Regioner
Hele landet