Thomas Gudbergsen og Merete Laursen

Sygehuspræst og sanger og pianist

Foredrag

Livet og døden

– få kærlighed til hverdagen i en sårbar verden

Efterhånden som mennesker svækkes, uanset om det skyldes sygdom eller alderdom, så kræver opretholdelsen af et værdigt liv ofte, at vi begrænser lægevidenskabens ellers ufravigelige principper om at fikse, ordne og kontrollere (sagt af erfaren læge). Der ligger ofte en indre vækst gemt i det at turde give slip på sikkerheden og tage imod det, der kommer udefra. Det mest værdifulde i menneskelivet ligger under alle omstændigheder uden for det område, vi selv kan kontrollere. Et andet menneskes kærlighed eksempelvis. Dette musikalske foredrag ønsker at rette opmærksomheden på livets forgængelighed, for at livet kan få en rigere fylde, mens det er der. Byd velkommen til et arrangement med mezzosopran Merete Laursen og sygehuspræst Thomas Gudbergsen, som med hhv. musik og sang og livsnære eksempler fra den sjælesørgeriske hverdag konkretiserer emner forbundet med livets forgængelighed: sorg, kærlighed, taknemmelighed, fred og opstandelseshåb. Emnet til trods, så er det netop et livsbekræftende foredrag, som henvender sig til voksne i alle aldre og i alle samfundslag. Det forventes at arrangøren stiller et nogenlunde velstemt klaver eller flygel til rådighed.

Fra tilhørere:

Marts 2018: "Mange beskrev det som enormt rørende, smukt, tankevækkende, stærkt og dejligt. Stor ros til jer begge. Det står stadig som en meget stærk oplevelse, jeg med glæde tænker tilbage på. Pøj pøj med projektet, det fortjener at blive udbredt. De bedste hilsner Kerstin Brøndum Wagner"

Maj 2019: "Kære begge, Jeg vil endnu engang sige jer tak for en meget fin og vellykket aften. Flere har efterfølgende rost jer til skyerne. Jeg synes også, I virkelig har fat i noget med det blandede koncept. Mange hilsener, sognepræst i Østerlars og Gudhjem sogne Meghan Welsch Jakobsen"

 

Regioner
Hele landet