Benjamin Asmussen

Historiker, museumsinspektør & lektor

Foredrag

Kinafarerne - mødet mellem Kina og Danmark i 1700-tallet

De største skibe på den længste rejse. De største besætninger og de kostbareste laster. Rekorderne står i kø i den danske handel med Kina i 1700-tallet og det samme gør de mennesker, der fik det hele til at fungere. Hvordan kom man helt til Kina for 300 år siden, og hvordan overvandt man de mange distancer - kulturelle, sproglige, trosmæssige og meget andet?

Det hele foregik i regi af af danmarkshistoriens måske største og rigeste firma, det Danske Asiatiske Kompagni, der eksisterede fra 1732 til 1844.

Gigantiske summer blev tjent, personlige kontakter blev etableret samtidig med at handelen skabte velstand både i København, i Danmark, i helstaten, i Østersøregionen og i Kina.  

I dag er dette erhvervseventyr stort set glemt, men historiker Benjamin Asmussen fortæller i dette foredrag om Asiatisk Kompagni - det succesrige firma, der stod for handlen, om den lange rejse til Kina, der varede mindst halvandet år, og især om de mennesker, der stod bag det hele. Mødet på tværs af kontinenterne satte sig spor på begge sider, og i foredraget følger vi dem på tværs af tiden.

Foredraget bygger på hans  anmelderroste bog Kinafarerne - mellem kejserens Kina og kongens København, der udkom på Gads Forlag i 2019. Den fortæller historien om et kulturmøde og erhvervseventyr af de helt store, nemlig i 1700-tallets globale verden.

Læs mere om bogen her: https://kinafarerne.wordpress.com/om-bogen-kinafarerne/

Regioner
Hele landet