Ruben Fønsbo

Fængselspræst, feltpræst og foredragsholder

Foredrag

Islam i Europa

Gennem de senere år har Islam og muslimer fyldt meget i medier og politik, både i forbindelse med indvandring, terror og kriminalitet, og flere steder udtrykkes endda frygt for en muslimsk magtovertagelse i Vesten

Men hvor meget hold er der i frygten? Kommer det nogensinde til at ske? Vi ser på Islams historie og nøgleskikkelser, bl.a. den helt centrale figur, Muhammed. Efter et kort rids over hans liv og virke kommer vi omkring Islams udbredelse op gennem historien, og derefter får vi et kig på situationen i verden, Europa og Danmark med udgangspunkt i 11. september 2001.

Vi ser på den aktuelle terrortrussel, indvandringen til Europa og Danmark, dens konsekvenser og de problemer og goder som indvandringen har medført. Vi tager også fat på en række forestillinger om Islam og muslimer, ikke mindst de holdninger som florerer på den europæiske højrefløj, og endelig kommer vi omkring den aktuelle situation og den forventede udvikling frem til 2060.

Foredraget varer ca. 1 time og 20 minutter, og bagefter er der tid til spørgsmål og debat.

Pris kr. 4.500,- plus transport

 

Kommentarer til foredraget

‘Tak for et godt, sagligt, velovervejet foredrag om islam’

‘Jeg synes, at det er ret så betænkeligt, at et så besindigt og faktuelt foredrag kan vække en så intens reaktion hos mennesker [ … ] ja det er skræmmende, men netop derfor er det prisværdigt, at nogen forsøger at komme med saglig oplysning. Så tak for det’.

Regioner
Hele landet