Claus Due

Naturvidenskab og kristen tro serveret med lune, kant og gåsehud

Foredrag

Er vi landkrabber eller vandmænd?

  • Blev vi mennesker ved et tilfælde?
  • Hvad har du tilfælles med en halepadde?
  • Derfor alle de forgæves slankekure og hævede ankler.
  • Veganer-eksperimentet!

 

Undervejs i menneskets evolutionsrejse har vi været tvunget til et liv i havet. På godt og ondt har det sat sig spor i vores krop. Vi fik vores kæmpe hjerne, rygproblemer, hæmorider, hævede ben og blev småfede. Men hvorfor?

Oplev Claus Due fortælle om de to konkurrerende teorier om menneskets udvikling - Vandteorien og Savanneteorien.

Vandteorien er fremsat af den britiske biolog og oceanograf sir Alister Hardy, og selvom den er overbevisende, er den blevet nedgjort af antagelsen om, at fortidsmennesket kravlede ned fra træerne, rejste sig op, smed pelsen, begyndt at svede og fik kæmpehjerner: Den såkaldte savanneteori.

Men giver det mening, at vi mennesker sveder salt – som det eneste landpattedyr, derude på savannen? Hvor du kun overlever, hvis du undgår at miste vand og salt. Noget stemmer ikke helt…

Vandteorien spiller en afgørende rolle i Claus Due videnskabsthriller VandAben. Romanen og hans dybtgående research har ledt til TV2 optrædener, radiointerviews og podcasts. Efter foredraget ved du hvorfor, og du vil forstå meget mere om din krop. For eksempel hvorfor du måske har ondt i ryggen, har hæmorider eller er lidt for rund.

Gyser: Når vores store hjerne kræver kød og fisk for at udvikle sig – hvordan går det så med en ung generation af veganere?

Læs mere på clausdue.dk

 

Regioner
Hele landet