Niels Ole Frederiksen

Højskolelærer m.m.

Foredrag

"Da lysekronen faldt ned i lagkagen"

Titlen på dette foredrag skulle nok have været "Danmarks-historier” fra de sidste 76 år!". Altså handler foredraget om historie. Det er vores fælles historie. For i mangel af fremtid har min alder en lang fortid at byde på.

Tilbageblikket som det hedder, når man som gammel, gør sig tanker om det liv, man har levet. Altså i det omfang man kan huske det og ikke mindst i det omfang, man synes visse begivenheder har haft betydning for ens liv.

Foredraget handler altså ikke om lagkager og lysekroner. Men derimod om nogle historiske begivenheder som har gjort ind-tryk på mig. Det kan være noget, jeg har hørt om, eller som jeg via læsning af aviser eller bøger har sat sig spor, eller det kan være noget jeg ligefrem har oplevet selv.

Det drejer sig om begivenheder og personer, som har gjort et indtryk på mig, og derfor har spillet en rolle i mit og andres liv.

Det er ikke erindringsportrætter i gængs forstand, men snarere anekdotiske erindringsglimt med en historisk reference tilsat lidt biografisk gemyse.

Det er ikke heller ikke faglig korrekt Danmarkshistorie, men subjektive fortællinger fra de sidste 76 års Danmarkshistorie betragtet og vurderet af mig. 

 

Regioner
Hele landet