Claus Jensen

Foredragsholder

Af profession er jeg cand. scient. i matematik og fysik, uddannet ved universiteterne i Aarhus og København. Men jeg har altid været lidt af en skabshumanist, og det har sat sit præg på mit arbejdsliv:

Som ung arbejdede jeg således videnskabeligt med middelalderens matematik- og astronomihistorie i de islamiske lande, og i den forbindelse var jeg på forskningsophold på Det Amerikanske Universitet i Beirut, Libanon.

Senere valgte jeg at blive gymnasielærer, blev lektor ved Hasseris Gymnasium i Aalborg - i perioder kombineret dels med ansættelse som ekstern lektor ved universiteterne i Aalborg og Aarhus, dels med aktiviteter som kursusarrangør og foredragsholder i ind- og udland.

Efter pensionering blev jeg optaget som kandidatstuderende ved Institut for Kunsthistorie, Aarhus Universitet. Pga. begivenheder i privatlivet blev jeg dog ikke helt færdig med studiet, så min fremtidige karriere som museumsinspektør ligger desværre i ruiner. Men jeg har usvækket bevaret interessen for kunst og for kultur- og videnskabshistorie, som det også fremgår af listen af de foredrag, jeg tilbyder.