Annette Herbst

Cand. Pæd.

Foredrag

Troens bord

Troens bord - en fortælling om traditioner

Et musikalsk foredrag om bordets glæder og funktioner i spændingsfeltet før og efter renæssancen.

Musik, fortællinger, dragter og et indbydende historisk taffel skaber rammerne for en helhedsoplevelse, som bringer alle sanser i spil og fører os tilbage i tiden, til traditioner og historier som fortæller mere om os i dag, end vi måske er klar over.

Arrangementet veksler imellem gode fortællinger, akkompagneret af historisk musik fra tiden både før og efter renæssancen. Hele herligheden fuldendes med et veldækket højbord, der afspejler tidens traditioner i forhold til stand, tro, politik, hygiejne og meget andet, der trækker spor helt frem til i dag.

Foredraget behandler emner som: Hvordan har vores tro påvirket den måden vi dækkede vores bord på dengang og nu. Gode fortællinger om vores bords oprindelse og traditioner.

Til at underbygge fortællingerne dækkes et taffelbord, som danner kulissen for forestillingen. Publikum får i pausen mulighed for at se, røre og stille spørgsmål til de medbragte effekter og fortælleting.

Annette Herbst fra Historicum, står for den fortællende del. Historicum er en virksomhed, som arbejder med historisk formidling og er bl.a. kendt fra DR tv-serien "Historien om Danmark"

Musikken leveres af ensemblet Krydsfelt, Monica Schmidt Andersen og Nicolas Koch Simms de spiller et udvalg af både klassisk- og folkemusik fra tidlig middelalder -1600 tallet på hhv. blokfløjte og drejelire.

Arrangementet kan med fordel kombineres med servering af historiske kager, og egner sig både til sognegårde, kirker, kulturhuse, biblioteker eller lig. steder.

Der er mulighed for at bestille historiske kager og drikke, som i sig selv indeholder spændende beretninger og tilmed smager godt.