Foredrag

Spectrum Super Star

Autist og hvad så? - Det normale har vide grænser!

#brydtabuet – hvor svært kan det være?

Autist, psykisk syg? - Rend mig et vist sted, hvad er sygdom og hvad er normalt? - Hvem tør afgøre det med sikkerhed? - Hvem mener at have retten til på den måde at sætte sig til dommer over andre? – Ja, jeg er diagnosticeret til at høre til indenfor ”Autismespektret,” fordi jeg har fået sat nogle underlige etiketter i min pande - "ASP (Asbergers Syndrom) & ADD (Attention Deficit Disorder) & PDA/Q (Pathological Extreme Demand Avoidance) & HSP (Hyper Sensitive Person)." Kan man så overhovedet fungere og have et liv, man selv synes både er godt, rigtigt og ganske normalt? – Ja, selvfølgelig, jeg er altså IKKE spor syg, jeg er en ”Spectrum Super Star”

Jeg elsker mine børn og mine kære som alle andre gør det. Jeg vil alle det bedste i Verden, jeg tror på det gode i menneskene. Jeg passer mit job og mine fritidsinteresser. Det er vel ikke så svært at forstå? Bare så I andre ikke er i tvivl - også selvom I måske ind imellem ikke forstår alt, hvad vi autister siger, eller I måske bare fatter hat af det, vi gør. Vi har nogle evner og muligheder, som ingen andre har. Vi har de samme følelser & empati, ja, måske endnu stærkere. Brug os fremfor at forsøge at lave om på os, for det kan I alligevel ikke.

Det kan næppe genere nogen, at vi autister måske i vor dagligdag undres dybt over jer, kære NT’ere (neurotypiske) og jeres måde at forstå Verden på. Det, der generer mig mest, det er, at vort samfunds tolerancer langsomt; men sikkert snævres ind, fordi vi accepterer, at regneark skal styre. Sådan er livet og virkeligheden bare ikke. Mangfoldigheden er noget, vi alle bør glæde os over. Lad den ikke forsvinde, #brydtabuet sammen med en ægte ”Spectrum Super Star”

Regioner
Hele landet