Foredrag

SØREN ELSKER KATINKA

en cabaret-vandring gennem Nyhavn og Minefeltet med Sigfred Pedersens liv og viser.

Sigfred Pedersen var én af Danmarks største visedigtere. Han skænkede os humørspredende og forårskåde perler som Tørresnoren – Den gamle skærslippers forårssang – Jeg plukker fløjlsgræs – Katinka, Katinka og Søren Bramfris lærkesang. Hans særkende var netop disse lyse, glade forårssange, der ramte lige ind i hjertet af den danske folkesjæl og gjorde ham til sin tids største populær-poet.

Og særligt Nyhavn stod ham nær: Her boede han i perioder, var livet igennem en hyppig gæst på de musikalske beværtninger og skrev så mange - og kendte - viser om foråret i Nyhavn, at han også i dag betragtes som Danmarks Nyhavns-digter nummer ét.

Vi har tidligere beskæftiget os med Sigfred Pedersens viser, da han i 2003 ville være fyldt 100 år. Nu flytter vi alle sangene ud i deres rette element, nemlig til Nyhavns og Minefeltets gader, gårde og værtshuse i forårets tindrende lys - vi præsenterer en cabaret-form hvor forestillingen opføres undervejs gennem byen - vi kalder det en cabaret-vandring. Her lader vi en fortæller, litteratur-eksperten Johannes Øllemave, Sigfred selv og forskellige figurer fra hans Nyhavns-univers - bl.a. storcharmøren Søren Bramfri og den evigt smækre Katinka - agere, fortælle publikum historien om Sigfreds spændende bohemeliv og synge hans viser.

Spiller fra maj-september hvert år. Op til 25 tilskuere. Ønskes en afslutnings-øl på en beværtning i Nyhavn (hvilket er hyggeligt!) kommer prisen for denne oveni.

Jeg tilbyder et tilsvarende program ( 2 x 30-40 minutter) på turné (transportudgifter kommer til)

Regioner
Hele landet