Foredrag

Skønne kendte svenske viser

Så længe skuden ka’ gå…
- et viseprogram med kendte, svenske viser

Svenskerne har en lang tradition for at skrive og synge viser - smukke, melankolske, stemningsfulde - til tider erotiske, drikfældige, dramatiske eller humoristiske. Og vi danskere elsker dem!

I dette program fremføres et varieret udvalg af de bedste svenske viser, hvor de kommer rundt om alle de største visedigtere - fra Bellman til Vreeswijk. Hør (og nyn med på) fx Visen om de 18 svaner, Har du visor, Så længe skuden ka’ gå, Pigen i Havanna, Åbent landskab, Deirdres samba og Den første gang jeg så dig.

Mellem viserne portrætteres i første halvleg de store visedigtere og i anden del svenskerne og vores had-/kærlighedsforhold til dem.

Viserne fremføres i fremragende, danske oversættelser - og enkelte på originalsproget.

Variation:
Vi laver gerne et mini-tema om Dan Andersson, som er relativt ukendt i Danmark men et kæmpe navn i Sverige - han er sågar udkommet på frimærke… - og indspillet af utallige kunstnere. Blandt de mest kendte viser er Jungmann Jansson, Jag väntar, Spelmannen og Helgdagskväll i timmerkojan. I 2020 er det 100-året for hans alt for tidlige død.

Pris: Hovedstadsområdet: 6.000 kr, øvrige Sjælland og brofaste øer: 7.500 kr, længere væk: 9.000 kr (incl. transport og evt. overnatning)

Regioner
Hele landet