Bodil Johanne Jørgensen

Foredragsholder forfatter og eventyrer

Foredrag

Mere af det gode liv. Det lykkeligste land i verden målt på velvære

Eventyrlandet Bhutan i Himalayabjergene er verdens lykkeligste folk. Jeg er faldet pladask for det venlige land.
Vi er ens, hvad enten vi er kristne, hinduer, muslimer eller noget helt andet. Det almindelige menneske er optaget af det gode liv med familie, en god økonomi og i at leve livet. Det almindelige menneske interesserer sig som regel ikke for storpolitik. Målet er at have det godt og at hvile i sig selv. Et land hvor man er stolt af traditioner. 

Bhutan er det mest bæredygtige land i verden. Verdens første CO2 neutrale land. Måske verdens venligste land.
Og et af verdens smukkeste lande med en imødekommende befolkning. Her går man klædt i farvestrålende nationaldragter, og er stolte af det.
I Bhutan måler man bruttonationallykke og mener, det er mere værd end bruttonationalproduktet.
Her er fredeligt og ingen krige. Det lille land på størrelse med Danmark med kun 780.000 indbyggere går op i miljø og velvære. I 2016 plantede man 108.000 træer på en enkelt dag.

Her praktiserer man venlighed og hjertetræning, og børnene undervises i velvære og meditation fra første klasse. Ved grænsen til Inden skal der bygges en mindfulness City by. Et kæmpe projekt, som den danske arkitekt Bjarke Ingels er medudvikler på. Nyt tempel, ny luthavn, togbane og nye boliger. 

Bodil Johanne viser flotte billeder fra en række besøg i landet, og fortæller om det interessante land, med en helt anden kultur og filosofi end vores, og som man efterlever i hverdagen.

Regioner
Hele landet