Michael Pedersen

Højskolelærer og informationsmedarbejder

Foredrag

Etikken i at modtage hjælp

Siden 2013 har filmen ”De Urørlige” fascineret mange danskere. I filmen får man som seer et indblik i, hvordan det er at være hjælper og bruger i et forhold, hvor en person med et omfattende handicap ansætter egne hjælpere. Eller gør de? I forhold til Frankrig er hjælperordningen meget ny, og ikke officiel. I Danmark derimod har den danske model, kaldet BPA, mere end 30 år på bagen.

Der er afgørende forskel på filmens billede af rolle som bruger og hjælper og virkeligheden i langt de fleste ordninger i Danmark, hvor der først og fremmest er tale om et arbejdsgiver/arbejdstagerforhold og mindre om et venskab. Foredraget giver et bud på, hvad afhængighed gør ved os som mennesker.

Ud fra egen historie, mange årigt venskab med andre brugere samt arbejde på Egmont Højskolen, giver Michael Pedersen et indblik i, hvorfor en god kommunikation, afklaring af roller og lydhørhed overfor hinanden er nødvendigt i den tætte relation mellem bruger og hjælper, borger og hjemmehjælper eller borger og socialarbejder.

Først og fremmest giver foredraget et indblik i, hvordan den rigtige hjælp kan muliggøre et liv på egne præmisser.

Emner: Liv og sjæl

Regioner
Hele landet