Ahmed Akkari

En vandrer på livets veje!

Foredrag

En rutsjbanetur i livet: hvordan du undgår at falde af!

Som venner  siger: ”Dit liv har været spændende.”

"Ganske!" Svarer jeg, men også ret uønsket - som en jøde i diaspora. Og i dag har jeg stor sympati for forfulgte jøder."

Min vej i livet som muslim i Danmark har været en rutsjbanetur. Jeg kom til Danmark som et bange krigsbarn men blev en glad dreng i Hurup, Thy. Jeg spillede fodbold med skolekammeraterne og livet blev atter trygt. Men så traf mine forældre nogle valg, og de valg førte andre med sig. 

 Jeg søgte ind på gymnasiet og undervejs begyndte en parallel tilværelse. Jeg startede med at komme i et alternativt miljø på Danmarksgade. Det var et sted med rare mennesker,  tryghed og mange nye indsigter. Men også med skjulte overraskelser. Blandt andet en kamp mod tegninger i en avis.

Senere blev jeg lærer og fandt et mærkværdigt åndehul i Grønland.  Dér forstod jeg, hvad det vil sige at være på kanten af livet, udstødt og anderledes. Nu stod jeg nemlig selv i det. I tredobbelt tilstand af fremmedhed.

Tankerne surrede rundt: hvordan kommer jeg videre derfra?

kan jeg overvinde min svaghed og blive hél igen? 

Kan jeg overleve mine mørke stunder og mit livs største knæk?

Men HVOR starter jeg? Og hvor fører vejene hen?

Hør mig fortælle om at finde vejen fra afmagt til optimisme og gå fra  bitterhed til kærlighed inspireret af kristen tænkning,  mit muslimske arvegods, filosofi, og en verden af  tanker.

Undervejs blev jeg ledsaget af særligt tålmodige venskaber.

I dag er jeg stadig en outsider i det humanistisk-kristne Danmark, men en meget rig person. Rigere end de fleste på indsigter, smertelige oplevelser og livserfaringer. 

Hvordan kom jeg derfra og dertil? 

Hvordan undgik jeg at gå under i livets kamp?

Hvad råd kan jeg give til søgende eller lidende mennesker?

Hør mig fortælle om en særlig rejse med blandt andet danske, arabiske og enkelte grønlandske ordsprog, der danner ramme om fortællingen...

...og hver enkelt af os er en fortælling.

Regioner
Hele landet