Marie Høgh

Sognepræst og debattør

Marie Høgh er sognepræst i Sankt Nikolaj Kirke i Holbæk og bor i Tølløse med sin mand og to små børn. Igennem mange år har Marie Høgh været en markant stemme i den offentlige debat og særligt engageret sig i spørgsmål om kultur, værdier, dannelse, mistrivsel, ånd, etik, eksistens og tro - og alt det som livet er. Det der særligt optager hende er hvordan vi forstår os selv som mennesker i verden, og hvad hvilke grundvilkår, der altid er definerer hvem vi er – uafhængigt af hvilken tid vi lever i.

 

Marie Høgh ønsker at oplyse om, hvad det vil sige at være menneske – det kristne menneskesyn, der er bærende for hele den vestlige civilisation – en viden og en tankegang vi gennem de seneste par årtier har mistet – og hun fornemmer at der er en åndelig længsel både kulturelt og eksistentielt.

 

Marie Høgh er fast klummeskribent på Kristeligt Dagblad og klummeskribent og litteraturanmelder på Jyllands-Posten. Derudover er hun fast paneldeltager i TV2 News og co. og deltager jævnligt i debatprogrammer både i radio og TV.