Foredrag

Min sjæls vandmærke

Min sjæls vandmærke – en jødisk slægtsfortælling

Jeg er født i 1966 og er uddannet og arbejder som psykolog. 

Med afsæt i min erindringsbog, ”Min sjæls vandmærke - en jødisk slægtsfortælling”, fortæller jeg om længslen efter et sted at høre til, min jødiske identitet og selvforståelse, forviklinger og tabet af min bror. Fortællingen vil trække tråde til min jødiske slægt, fra udvandringen fra Rusland som følge af pogromer i begyndelsen af 1900-tallet, til min mors flugt over Øresund i oktober 1943 og min oldefar Moses’ deportation til Theresienstadt. I lyset af min jødiske slægtshistorie fortæller jeg om, hvordan slægtens dramatiske oplevelser lever videre og har påvirket mig samt min måde at forsone mig med historien på. Jeg vil fortælle om, hvordan jeg i min søgen tiltrækkes af 80rnes punkmiljø som et sted at høre til, og hvordan jeg også søger en identitet i det ultraortodokse miljø i Jerusalem.
Min gradvise bevægelse over mod kristen spiritualitet, og de tanker jeg har gjort mig undervejs, vil også være et element i foredraget. 

Mirjam Capelle kom på levende og rørende vis ind på flere aspekter i hendes debut ”Min sjæls vandmærke – en jødiske slægtsroman”. Med en blanding af oplæsning og formidling fik deltagerne en helt eminent fornemmelse af Mirjams opvækst, slægt, og nuværende liv. Mirjam er en dygtig formidler, idet man tydeligt mærker hendes tanker, følelser og passion. Og så er hun enormt modig at stille op med så personligt og dybt emne.”

Mathilde Solhav, bibliotekar

Regioner