Foredrag

Kersi – et dansk/indisk forretningseventyr. En indvandrer som forstår det danske kultur og samfund

Kersi blev født i Mumbai i 1948 som del af det parsiske samfund. Men en traumatisk skilsmisse mellem hans forældre betød, at de tre søskende endte på kostskole- uden midler - hvilket var en stor ydmygelse og sorg.

Kersi klarede sig selv og flygtede til Danmark, så snart han var myndig som 18 årige. Den indiske konsul i Danmark tog ham under sine vinger og hjalp Kersi til en læreplads og adgang til det danske samfund. Tre ægteskaber, to børn og et fantastisk liv senere er Kersi i dag lykkeligt gift med en indisk kvinde fra det parsiske samfund, har tæt kontakt til sine voksne børn, et dejligt lejlighed i Emdrup og jordens smukkeste lejlighed i syd Goa.

Et forretningseventyr
Med en påbegyndt uddannelse på college i Mumbai fortsatte Kersi sine studier i Danmark - først som merkonom og efterfølgende tog han et regnskab og finansiering eksam på CBS. Senere krævede hans mange, udfordrende jobs, at han uddannede bl.a. til amerikansk revisor.

Fra at starte som piccolo på Royal Hotel mens han var elev, fik Kersi en lynkarriere op gennem hotelverdenen og blev i 1984 direktør for SAS-hotellerne i Danmark og Norge. Han sluttede sin erhvervskarriere som Nordisk Business Controller for ExxonMobil.

Som en af verdens højst estimerede eksperter i Corporate Governance, Cybercrime og GDPR er Kersi i dag selvstændig, har kontor på DTU i Lyngby og rejser verden rundt som underviser, foredragsholder og rådgiver.

Foredragene kan være humoristiske, underholdende, informativt eller helt seriøst os henvender sig til foreninger, virksomheder, bestyrelser, institutioner og ledernetværk. Foredragene kan også være om hans spændende livsforløb, mange sjove og underholdende oplevelser i Danmark. Kersi har store indsigt i indiens og østens filosofi, kultur og idiosynkrasier.

Hans religion er Parser Zoroastrianism som er den ældste monoteistiske religion i verden, grundlagt af profeten Zoroaster (eller Zarathustra) i det gamle Iran for cirka 3500 år siden. Det er nu en af ​​verdens mest mindre religioner med ca 150.000 følgere på verdensplan. Kersis spændende livsforløb relaterer til i flere underholdende spidsfindigheder i det danske samfunds og i erhvervs sammenhæng

Vidste du, at Kersi Porbunderwala

• Kom alene til Danmark fra Indien som 18-årige i 1966

• Tilhører en mindretalsreligion i Indien (verdens ældste skreven religion), Parser af profet Zarathustra

• Blev uddannet konditor i 1968 og siden videreuddannet sig i regnskab, økonomi, ledelse og compliance

• Da han var adm. dir. på SAS Royal Hotel i København fik hav lavet et værelse som en nøjagtig tro kopi af det oprindelige værelsesindretningen af Arne Jacobsen

• Hans først job var som Credit Manager i 1973 for det amerikanske Westin Hotels og 50 år senere sluttet sin erhvervskarriere som Business Controller for ExxonMobil i 2015

• Har været adm. Direktør for et børsnoteret selskab i Danmark

• Arbejder stadig som konsulent i God selskabsledelse, risikostyring, compliance og IT-sikkerhed

Har undervist på følgende universiteter:

 • CBS I København
 • IE Law School (Madrid),
 • The Govt. Law College (Thrissur, India)
 • Georgetown University (Washington)
 • Cass Business School (London),
 • Fordham University (New York)
 • Renmin Law School (Beijing).

• Suppleant i Lyngby Taarbæk kommunalbestyrelse, Formand for integrationsråd og var folketingskandidat

• Har haft et 300+ år gamle hus på Møn, fik pris for pietetsmæssige istandsættelse fra Bygnings- og Landskabskultur.

Har bl.a. følgende anerkendelser og titler

 • Commandeur fra Commanderie de Bordeaux
 • Maître Hôtelier fra Châine des Rottiseurs
 • Maître Restaurateur fra Châine des Rottiseurs
 • Cousin fra Cousinerie de Bourgogne
 • Confrérie des Chevaliers du Tastevin m.fl.

• Er gift med Silloo som er mikrobiolog og har to voksne børn (begge med kandidat uddannelser)

• Spiller golf i Københavns Golfklub, står på ski, cykler hverdag, har løbet 6 maraton, og elsker opera.

• Har besøgte mere end 80 lande i verden

Foredragsemner:

1. Zoroastrianism som er den ældste monoteistiske religion i verden, grundlagt af profeten Zoroaster (eller Zarathustra) i det gamle Iran for cirka 3500 år siden. Det er nu en af verdens mest mindre religioner. Kersi er selv Parser Zoroastrian fra Mumbai, Indien

2. Mit fantastiske liv i Danmark, ankom som 18årige ankom med 72 kroner på lommen og endte som adm. direktør, professor, underviser, foredragsholder, iværksætter og global rådgiver i God selskabsledelse

3. Der var engang en indisk dreng, der hed Kersi. Han vidste ikke, at han skulle blive en anerkendt dansk og international forretningsmand, foredragsholder og akademiker. Men først skulle han også meget ondt igennem….

4. Historiefortælling om Interaktion med Danmark og danskerne på godt og ondt set af en indvandre, adm. direktør, professor, underviser, foredragsholder, iværksætter og rådgiver på globalt plan. Høre hans historie om hvorfor hans firma gik konkurs og søgte gældssanering.

5. Gennem sit arbejde med de største virksomheder som SAS, ExxonMobil, Volvo, IBM, Westin Hotels m.fl. kan Kersi tegne et portræt hvor Integritet, moral og etik i erhvervslivet er et af de største bekymringer. Kersi kom med overraskende bud på løsninger gennem hans 50+ årserfaring med globale opgaver of som fagidiot i God selskabsledelse

6. Kersi’s historie et vidnesbyrd om modstandskraft og beslutsomhed

Som den ultimative lykkeridder med en livsrejse som en hvirvelvind af absurd imponerende præstationer, fra natpiccolo til Oxford-forelæser. Han lander i Danmark som 18-årige med drømme så store som skyskrabere, navigerer gennem udfordringer som en pingvin i en ørken. Fra konditorlærling om dagen piccolo om aften og tjener i weekenden, han kunne klatre op ad virksomhedens stige hurtigere end et egern på steroider.

Han blev økonomidirektør som 29-årige, medlem af finanskomite for en globale amerikansk koncern, adm. Direktør for SAS Royal Hotel, forvandlede et gamle slotte til gastronomiske vidundere, administrerede milliarder for ExxonMobil og underviste i corporate governance som en finansiel gruru fra Beijing til Oxford. Blive inspireret til at omfavne livets vilde udfordringer med en absurd rutsjebanetur og imponerende præstationer.

Regioner
Hele landet