Foredrag

"Jeg Er" - mennesket i diagnosen

Forfatterforedrag om "Jeg Er" - min bog om autisme, angst og ADHD.

Bogen beskriver en problematik, mange forældre genkender: deres barn mistrives, går ikke i skole, har angst eller bliver mobbet. Hvem hjælper? Kommunen, psykiatrien, skolen? I bogen møder vi en håndfuld mennesker med diagnoserne inde på livet. 

En diagnose kan være en vej til at få hjælp. I foredraget kommer jeg ind på processen fra at få diagnose på sit barn, over runddansen mellem de systemer, barnet forsøges passet ind i, og hen imod selv at få en diagnose. Jeg inddrager aspekter af samfundsdebatten og mine egne skrupler med diagnoserne, de herskende fordomme og meninger, der omgærder dem.

Der er masser af voksne med diagnoser derude - så fænomenet er ikke nyt. Det nye er, at vi er begyndt at få øjnene op for menneskets neurologi, og en forståelse for de udfordringer, mange mennesker lever med i en stadig mere kompleks verden.

Jeg fortæller historien om menneskene bag diagnoserne og giver et fingerpeg om, hvad vi kan lære af dem i dag - og der vil være masser af eksempler og førstehåndserfaringer af livet med autisme og ADHD samt mulighed for at stille spørgsmål og få en god udveksling med publikum.

Regioner
Hovedstaden