Thulla Christina Wamberg Kronaie

Sanger/sangskriver/komponist og forfatter

Foredrag

Genial, gal og mere end elskelig. Personlige anekdoter fra et liv med Johannes Møllehave

”Thulla Christina Wamberg Kronaie var gæst ved en sogneeftermidddag i Hasle kirke og holdt et levende, personligt og engageret foredrag om Johannes Møllehave. Med stor refleksion hævede hun sit personlige blik på Møllehave op på et højt niveau, hvor vi som tilhørere lærte ham at kende på ny. Sjældent har der været en større lydhørhed blandt publikum som denne dag. Vi kan varmt anbefale et foredrag med Thulla!” Lene Buch Rasmussen, organist ved Hasle kirke

I forbindelse med Johannes Møllehaves død i forsommeren 2021, deltog jeg i en mindeudsendelse om ham i Tidsånd i P1. Radiovært Christoffer Emil Bruun ønskede at have en personlig vinkel på Møllehave med, og havde derfor inviteret mig sammen med min veninde, sognepræst Kathrine Lilleør. Vi er nemlig begge opvokset med Møllehaverne i Virum og kendte Johannes særdeles godt.   

Min familie og familien Møllehave boede to veje fra hinanden og gik bogstavelig talt ind og ud af hinandens huse. Johannes og min far, Niels Birger Wamberg, stod hinanden uhyre nær - med alt, hvad det indebærer, og min mor, Bodil Wamberg, var en af de få, der kunne stoppe Johannes’ strøm af vitser, ved simpelthen at sige: Ingen vittigheder, Johannes - for så går jeg! Min mor og Johannes døde begge d. 10. maj 2021, med få timers mellemrum. Dette er i øvrigt blot et af de mange metafysiske “tilfældigheder”, der er en fast bestanddel af  Wamberg-Møllehave-konstellationen. Billedet er fra min konfirmationsdag d. 16. april 1978. 

Mindeudsendelsen affødte forbløffende mange positive reaktioner, og jeg blev efterfølgende kontaktet af Hasle Kirkesogn, om jeg ville komme og holde et foredrag om Johannes Møllehave, set fra en mere personlig vinkel? Så jeg dykkede den efterfølgende tid ned i det væld af sjove og vanvittige anekdoter, som vores fælles historie, og især min far og Johannes’ unikke venskab, indeholder, og samlede det til foredraget: Genial, gal, - og mere end elskelig!

Siden har jeg holdt foredraget rundt omkring i landet for glade og lyttende publikummer, og gør til stadighed. Tøv endelig ikke med at kontakte mig.

 

Thulla C. Wamberg Kronaie

Regioner
Hele landet