Foredrag

At Genfinde Håbet - Hvordan nærdødsoplevelser gav mig håbet for livet

Midt i mit livs største krise, sygemeldt med stress og hjernerystelse og i den samme tid hvor jeg måtte sige det endelige farvel til min mor som havde været syg med Alzheimers i 7 år, fandt jeg håbet på en ny måde der forvandlede mit liv.

 

Det var som om at mit liv blev vendt på hovedet og at jeg så verden med nye øjne fra den ene dag til den anden.

Min grundfølelse af frygt var vendt til en grundfølelse af håb. Et håb som var større end alt hvad jeg kunne bekymre mig om. 

Klimaforandringer, verdens krig og nød, brudte relationer, sygdom, smerte og endda døden kan ikke vriste dette håb fra mig.

 

Jeg havde i mange år troet på Gud og sat mit håb til ham så godt jeg nu kunne, men alligevel var det ikke levende nok for mig til at kunne overdøve de mange bekymringer for fremtiden og smerten jeg oplevede i nutiden.

Indtil jeg begyndte at læse en bog som forandrede alt og som jeg tror Gud brugte til at drage mig ind til ham på ny. 

 

Og nej det var ikke Bibelen ;) (Hvor meget godt der end er i den også)

 

Nej det her var en bog der handlede om forskellige menneskers personlige og sande historier om (hold nu fast) at dø, der vendte det hele for mig. Til fælles for alle menneskerne i bogen var to ting: 1) de havde været døde, men var vendt tilbage til livet igen og 2) De havde oplevet noget helt specielt i den tid de havde været døde.

 

Før du tænker sikke en røverhistorie så hør lige på dette: 

Det er i dag ikke uhørt at kunne være død, endda i op til en time og vende tilbage til livet igen (også uden mén).

og nær-døds-oplevelser er meget mere udbredt end man måske skulle tro. Nogle studier viser at det er så normalt at op til 1 ud af 20 har haft en nærdødoplevelse. 

 

 

Disse beretninger om at dø og der opleve Guds kærlighed, at møde tidligere døde familiemedlemmer og være i en tilstand af absolut fred og glæde gjorde håbet så virkeligt for mig at jeg stod et fuldstændig nyt sted i mit liv efter at have læst bogen. 

Nu kan jeg stadig savne min mor, men savnet er ikke utrøsteligt, men blandet med glæden over at jeg tror på jeg skal se hende igen, stålende af glæde og genoprettet i Guds kærlighed. 

Og min frygt og håbløshed for verdens fremtid ift. klima, krig og nød er erstattet med en vilje til at ville gøre en forskel men også troen på at selv hvis vi fejler med alt, får det ikke det sidste ord.

 

Jeg håber at de her historier om erfaringen af Guds kærlighed i døden som jeg vil dele og min historie om at genfinde håbet midt i den smerte livet indimellem medfører kan hjælpe andre til også at genfinde deres. Det her håb er for alle.

 

 

Regioner
Hovedstaden, Sjælland