Thore Bjørnvig

Forfatter og mag. art. i religionsvidenskab

Jeg hedder Thore Bjørnvig og er skønlitterær forfatter og forsker.

Som forfatter har jeg primært udgivet digte, men har også kortprosa, noveller og essays. Min seneste digtsamling, Pater familias, udkom i 2022 og tematiserer forholdet mellem fædre og deres sønner. I 2023 kom antologien Til Samsø som jeg har redigeret sammen med lyrikeren Carsten René Nielsen og forfatteren Janne Hejgaard med bidrag af bla. Iben Mondrup, Sissel Jo-Gazan og Vibeke Grønfeldt. 

Som forsker har jeg udgivet artikler i danske og internationale tidsskrifter og antologier om sammenhængen mellem religion, rumfart, science fiction, UFOer og søgen efter intelligent liv i rummet. Jeg har holdt oplæg på akademiske konferencer i både ind- og udland og optrådt i diverse medier, fra BBC over TV2 News til DR-podcasten Flyvende tallerken. Og så har jeg holdt foredrag alle mulige steder: Højskoler, pensionistforeninger, gymnasier, folkeuniversitetet, osv. 

Nogle af mine foredrag er knyttet til det skønlitterære felt. Andre til forskningsfeltet mellem verdensrummet og religion. Et enkelt krydser grænsen mellem de to. Fælles for dem alle er, at de er båret af humor, begejstring og en brændende lyst til at fortælle om det, der optager mig.