Søren Boudigaard

Tænk på - en dag skal du dø!

Har du tænkt på, at du en dag skal dø!

Mit foredrag kalder jeg: ”Kunsten og Diamanten løsner op for tabuet om døden”.

Jeg har været selvstændig bedemand siden 1996, og har afhændet min forretning 1. januar 2022 til min datter og svigersøn Rikke og Søren.

En beslutning jeg har taget for en del år siden, at det år jeg blev 70 år, ville jeg stoppe 31. december. Og det gjorde jeg så 31. december 2021.

Det har altid betydet meget for mig, at forretningen havde meget høj standard, og vi alle i forretningen var klædt godt på, til at møde mennesker i sorg. 

Samtidig har jeg forsøgt at skabe åbenhed om døden. Det har jeg gjort på mange måder. Jeg har forsøgt at skabe et sted der er rart at være, både for os der skal være der i hverdagen, og ikke mindst, når der kommer folk i butikken, som har mistet, eller blot har lyst til at få en snak. Har indrettet butikken venligt og imødekommende med kunst på væggene og smagfuldt inventar. For mig har det etiske og æstetiske altid betydet meget.

I mit foredrag vil jeg fortælle om mit arbejde som bedemand, og hvordan det er at arbejde med mennesker i sorg.

Jeg vil også gerne fortælle om, hvordan det er selv at miste. I 2003 mistede jeg min kone Anneth - hun blev kun 50 år. Hvordan man kommer igennem en sorg - det gør man nok aldrig helt. Hvordan man lander på benene igen, og godt kan blive forelsket igen.

Tidligere biskop i Aarhus Stift, Kjeld Holm, har engang udtalt: ”UNDSKYLD, har du tænkt på, at du en dag skal dø”?
Det er selvfølgelig ikke noget, vi skal gå at tænke over hele tiden. Men det er vigtigt, at man får snakket om, hvad der skal ske, når vi skal forlade denne jord.
Det er vigtigt både for os selv og for vores pårørende.

Jeg vil gerne med mit foredrag være med løsne op for tabuet, som jo stadigvæk eksisterer, og gøre det lettere at snakke om, og gerne finde ud af det ikke er så farlig at snakke om.  

Som bedemand gennem 26 år har jeg erfaret, at det giver ro i sjælen, når man får skrevet sine ønsker ned.
Så det vil jeg gerne på min lidt humoristiske måde fortælle om.
Jeg har altid udtrykt mit budskab på en lidt utraditionel måde.

På et tidspunkt bad jeg 12 kunstnere male hver deres egen kiste og samtidig fortælle deres historie om de store ting her livet. Det var et rigtig spændende projekt, og det kom der i første omgang 12 fantastiske
kunstværker ud af, som jeg efterfølgende brugte til min kalender 2021, og kisterne blev udstillet forskellige steder. Der var så stor interesse omkring det, at jeg valgte at udgive bogen: ”Kunsten og Diamanten løsner op for tabuet om døden”. 

Jeg valgte Diamantkisten, som jo egentligt er et kunstværk i sig selv, og er udviklet i samarbejde med Jacob Jensen Design og Tommerup Kister.

Mit foredrag varer ca. halvanden time, og jeg benytter powerpoint.
Jeg kan godt lide i mit foredrag, at være i dialog med publikum.

Pris kr. 2500,00 + kørselsgodtgørelse.

Med venlig hilsen

Søren Boudigaard
tlf. 23246187
mail: sorenboudigaard@hotmail.com