Ole Jeppesen

Ejer af Historiesnedkeriet

 

Siden 2018 har jeg drevet Historiesnedkeriet med base i Odense. Historiesnedkeriet arbejder metodisk og systematisk med historiefagets metoder og tilbyder indholdsproduktion for private og virksomheder.

Historiesnedkeriet tilrettelægger og medvirker også i forskellige former for historieformidling

Siden opstarten i 2018 har historiesnedkeriet f.eks. arbejdet med etablering og udvikling af lokalhistoriske studiekredse med udgangspunkt i en studiekreds etableret i Dalum, historiesnedkeriet tilbyder også byvandringer og rundvisninger på Fyn og blev i 2023 medlem af Fyns Guideforening.

Historiesnedkeriet arbejder med en bred, men lokalt forankret tilgang ud fra en opfattelse af, at det giver meget mening, at tage udgangspunkt i egen lokale forankring, når man skal orientere sig i fortid, nutid og fremtid.

Kornmølleriets historie har jeg beskæftiget mig med i mere end 30 år uden at blive færdig med emnet. Det emne har jeg skrevet forskellige historiefaglige artikler om og jeg har også fungeret som fagspecialist om møller for Trap Danmark og skrevet tekst om flere af de møller der er omtalt i den nyeste udgave af Trap Danmark. 

Historiesnedkeriet udgav i 2022 på eget forlag en bog om Langelinie 89. Bogen omhandler huset, bygherrefamilien og arkitekten der tegnede og fik huset opført for familien. For tiden arbejder jeg med en lignende bog om et andet hus Odense.