Lotte Lykke Frederiksen

Psykolog og forfatter

"Lotte Lykke Frederiksen tryllebandt både lærerstuderende og HF'ere" - skrev Maibritt Breum Nielsen, uddannelsesleder på Via University College, da Lotte besøgte Nørre Nissum seminarium i september 2021. 

Lotte Lykke Frederiksen er en erfaren formidler, der ikke er bange for at sætte sig selv på spil. Hun er oprindeligt uddannet psykolog og specialist i psykoterapi, men bruger efterhånden mere og mere af sin tid på at skrive og holde foredrag.

I foredraget Hvis bare jeg kunne bede en bøn - om det personlige ved skriveprocessen fortæller hun om researcharbejdet til sin historiske roman, Ånden på Nørre Nissum. Lotte er bramfri og humoristisk, hun leverer mange overraskende historier,  fx om kvindegilderne, hvor man af og til gik noget over stregen. Når Lotte Lykke Frederiksen fortæller, er der plads til både latter og tårer. Imens Lotte researcher og bliver klogere på Danmark i 1800-tallet, fletter hendes egne bekymringer og glæder sig ind og ud af hovedpersonens liv, og på et tidspunkt ender hun i en depression. Hør hende fortælle, hvordan en bøn bringer hende videre.

Foredraget Tør du huske din barndom? handler om at vokse op på landet i 1960'erne og 1970'ernes provinsdanmark. Her tager Lotte afsæt i sin debutroman, Lissom regn (2015), der er fortalt i netop de små glimt, man husker sin barndom i.

 "...man husker med både smerte og glæde sin egen barndom, når hun fortæller" -  skriver bibliotekar Camilla Sejerøe i en anmeldelse.

 

 

 

 

 

  •