Jens Kristian Lund Jensen

Generalsekretær i Open Doors Dk & FO

Lyt til beretninger fra forfulgte kristne i de mest udsatte lande

Når kidnapninger, henrettelser, forfølgelser og alvorlige indskrænkninger i basale menneskerettigheder rammer mennesker i dag, bør vi kende til det i Danmark. Hvorfor? Fordi viden om dette er en forudsætning for at kunne forholde sig, perspektivere til sit eget liv – og handle på det, så disse mennesker ikke oplever at være alene i deres lidelse.

I NGO’en Open Doors arbejder vi internationalt for at hjælpe den del af de forfulgte i verden, som forfølges på grund af deres kristne tro. Det vil sige 360 millioner mennesker fordelt på 70 lande, som vi arbejder for at hjælpe.

Igennem mit arbejde som generalsekretær i Open Doors Danmark og Færøerne møder jeg mennesker, der på grund af deres kristne tro har stået i valget mellem at flygte fra deres land – eller at blive midt i de værste forfølgelser. Mange vælger at blive, for som de siger, hvem skulle ellers hjælpe de andre i vores kirke eller fællesskab, hvis jeg også flygter?

Der er andre, som ikke kan flygte fra deres land, men som må blive under de horrible vilkår, der nu engang er. Disse mennesker kan vi hjælpe med mange ting – f.eks. at få et arbejde, adgang til en bibel, et traumekursus, opmuntringer, en brønd med frisk vand osv.  Men vi kan også lære meget af disse forfulgte kristne, som frivilligt giver afkald på sikkerhed, ære og privilegier for deres tros skyld.

Det at være i et miljø, hvor man er forhadt og uønsket på grund af sin kristne tro, kræver åndelig styrke. Vi ser eksempler på, at den ekstreme forfølgelse mødes af ekstrem kærlighed, så mennesker bliver i stand til at tilgive og hjælpe i de miljøer, der før var fjendtligt stemt over for dem – hvis det er muligt. For mange steder i verden er man nødt til at holde meget lav profil eller endda gå under jorden, hvis man er kristen.

I mit foredrag vil jeg særligt fokusere på lande, hvor der er svær forfølgelse eller hvor de kristne oplever at kunne gøre en forskel på trods. Som generalsekretær forsøger jeg at have fingeren på pulsen ved jævnligt selv at besøge nogle af de mest forfulgte kristne i lande, som det kan lade sig gøre at rejse til – og det er nogle af disse oplevelser, jeg gerne vil give videre i mine foredrag.

Min egen baggrund er, at jeg er uddannet lærer og har arbejdet både som lærer, skoleleder og daglig leder af et værested for socialt udsatte, inden jeg blev generalsekretær i Open Doors. Jeg desuden i gang med at tage en master i offentlig ledelse.

 

Foredragets varighed: 45 minutter.

Kontakt denmark@od.org

Honorar: efter aftale.

Transportgodtgørelse: Efter statens takst

Region: Hele Danmark’