Ann Mariager

Journalist, forfatter, oversætter

Ann Mariager er en populær foredragsholder, der leverer sine budskaber med livsmod og lys alvor.

Hun er journalist og forfatter, senest til forestillingen "Modne damer i morgenkåbe - når den værste ungdom har lagt sig", som fik turnépremiere på Landsteatret i 8. februar 2020 og blev genoptaget i efteråret 2020. Den vender forhåbentlig tilbage i 2022-23. Medvirkende: Ann Hjort, Pernille Schrøder og Sofie Stougaard. Instruktør: Pia Rosenbaum. Tjek Forestillinger - Landsteatret

Ann Mariager er forfatter til bogen "Mageløs på matriklen" (Gyldendal), som med afsæt i Danmarks over 1 million singler slår et slag for retten til et godt liv alene.

Ann har skrevet biografien “Inga Arvad, den skandaløse skandinav” om journalisten og skønhedsdronningen Inga Arvad, som var en ung John F. Kennedys store kærlighed under 2. verdenskrig i USA. Affæren får skæbnesvangre følger for Arvad, som bliver forfulgt af FBI, mistænkt for at være nazispion. Ebog-udgave her: https://www.gyldendal.dk/produkter/ann-mariager/inga-arvad-18111/e-bog-9788702289480

Også TV, teater og revy har Ann Mariager skrevet. Hun debuterede som ophavskvinde og hovedforfatter til cabareterne “Byens Bedste Bryster”, der kom i tre udgaver i 1987-88, i 1992-93 og i 2002. Forestillingerne blev oversat og opført i Sverige, Norge og Finland.

Ann Mariagers har oversat fra engelsk og amerikansk, dramatik og faglitteratur. Bl.a. musicalen Mamma Mia!, der efter ni års pause i Danmark havde premiere i Tivolis Koncertsal januar 2020.

I ugebladet SØNDAG er Ann fast bagsideleverandør, Siden Sidst, med citater om (kvinde)livets store og små bølgeslag. Denne side er afsæt til Anns citatbog, "Velopdragne kvinder skaber sjældent historie".

Ann Mariager blev kåret som Årets Revyforfatter i 1989. Hun har modtaget rejselegat fra Statens Kunstfond og arbejdslegatophold, bl.a. i Bikubenfondens lejlighed i New York, på Klitgaarden i Skagen og Svanekegården på Bornholm.