Anette Kjær

Foredragsholder, underviser, sanger og organist

Siden 1994 en omfattende foredragsvirksomhed med foredrag/sangaftner over hele landet, på højskoler, i kirker og foredragsforeninger. Mange års studier og research er hjertet i de fortællinger, der væver foredragenes fællessange sammen til en farverig helhed.

Anette Kjær har været gæstelærer på div. højskoler. Hun er en erfaren morgensang-vært i mange sammenhænge, bl.a. i Folkekirkens Hus, Aalborg, og hun har skrevet en række artikler til "Sanghåndbogen". Anette Kjær er medforfatter til bogen "Jeppe Aakjær og Thøger Larsen. En brevveksling 1902-27" Udgivet 2020.

Har læst idéhistorie på Aarhus Universitet. Uddannet sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium 1992. Siden 1992 freelance-sanger med solist- og koropgaver på blandt andet Den Jyske Opera og Aarhus Sommeropera.

Har samarbejdet med Randers Kammerorkester, bl.a. med  koncertfortællingerne "Carl Nielsen - liv og tanker" (2019) og "Med H.C. Andersen som rejsefører" (2021). 

Har udgivet de to anmelderroste cd'er "Så syng da, Danmark, lad hjertet tale..." I og II sammen med komponist og organist Erling Lindgren. På cd'en medvirker endvidere Christian Vuust, saxofon og klarinet og Peter Vuust, bas.

Anette Kjær er også uddannet organist fra Vestervig Kirkemusikskole og er fastansat som organist ved to kirker i Himmerland, hvor hun bl.a. er initiativtager til og leder af Midthimmerlands kirkehøjskole.

Akkompagnerer selv til fællessangene.