Anette Kjær

Foredragsholder, sanger og organist

Anette Kjær er kendt for sin smittende fortælleglæde og store baggrundsviden, som forener sig med hendes idéhistoriske studier og musikalske ståsted som organist og konservatorieuddannet klassisk sanger. 

Højskolesangbogen er en hjertesag og fællesnævner i Anette Kjærs virke som freelance foredragsholder, sanger, underviser og forfatter.

Mange års studier og research er hjertet i de levende fortællinger, der væver foredrag og fællessange sammen til en farverig helhed med plads til både eftertænksomhed, smil og alvor. 

Anette Kjær har holdt utallige foredrag i talrige sammenhænge og kan i 2024 fejrer 30-års jubilæum som foredragsholder.

Hun er en erfaren morgensang-vært i Folkekirkens Hus, Aalborg og har i samarbejde med Randers Kammerorkester opført koncertfortællingerne Carl Nielsen - liv og tanker (2019) og Med H.C. Andersen som rejsefører (2021), hun har været gæstelærer på højskoler og skrevet artikler til Sanghåndbogen, og hun har senest udgivet bogen Sange fortæller… med fortællinger om 52 sange fra Højskolesangbogen (se endvidere herunder).

Anette Kjær er desuden ansat som organist ved to kirker i Himmerland.

Bogudgivelser 

Okt. 2022: Sange fortæller… 52 sangbreve. 13. marts – 3. maj 2020 https://www.anettekjaer.dk/cd/

April 2020:  Jeppe Aakjær og Thøger Larsen. En brevveksling 1902-27.Udgivet i samarbejde med Knud Kramshøj. 

CD-udgivelser

2007 og 2013:  Så syng da, Danmark, lad hjertet tale... I og II. Udgivet sammen med komponist og organist Erling Lindgren. Endvidere medvirker Christian Vuust, saxofon og klarinet og Peter Vuust, bas.

Uddannelse

Har læst idéhistorie på Aarhus Universitet.

Uddannet klassisk sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium 1992. Siden 1992 freelance-sanger med solist- og koropgaver på blandt andet Den Jyske Opera og Aarhus Sommeropera.

Uddannet organist fra Vestervig Kirkemusikskole. 

Akkompagnerer selv til fællessangene.